Συνεχίζονται οι πωλήσεις διαμερισμάτων χωρίς οικοδομική άδεια στο έργο "Durres Yachts and Marina"

Συνεχίζονται οι πωλήσεις διαμερισμάτων χωρίς οικοδομική άδεια στο έργο "Durres Yachts and Marina"

Συνεχίζεται η πώληση διαμερισμάτων για το έργο "Durres Yachts and Marina". Η εταιρεία «Eagle Hills Real Estate Development» ανακοίνωσε ότι στις 16 Ιουνίου ξεκινούν επίσημα οι πωλήσεις για το τέταρτο κτίριο.

Το νέο κτίριο για το οποίο οι πωλήσεις θα ανοίξουν την Παρασκευή (16 Ιουνίου) είναι 7όροφο με θέα στη θάλασσα και 20 μέτρα από τον αιγιαλό, ενώ η άδεια ανέγερσης του κτιρίου αναμένεται να ληφθεί τον Σεπτέμβριο.

Αυτό είναι το τέταρτο κτίριο για το οποίο ανοίγει επίσημα η πώληση διαμερισμάτων.

Η ελάχιστη τιμή για διαμερίσματα εμβαδού 70 τμ αναμένεται να ξεκινά από 120.000 ευρώ (περίπου 1.715 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο) για στον πρώτο και δεύτερος όροφο του κτιρίου, αλλά όχι με θέα στη θάλασσα και η μέγιστη συνολική τιμή για διαμερίσματα με τον ίδιο χώρο καθιστικού θα είναι 180.000 ευρώ (περίπου 2.570 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο) με θέα στη θάλασσα ή την πισίνα.

Για τα διαμερίσματα που πωλήθηκαν στα 3 πρώτα κτίρια, το 80% των αγοραστών είναι ντόπιοι, ενώ το 20% είναι αλλοδαποί. Το γραφείο πωλήσεων υπογράμμισε ότι οι τιμές των διαμερισμάτων για τα πρώτα 22 κτίρια, που αναμένεται να καλυφθούν εξ ολοκλήρου από την τοπική ζήτηση, θα είναι χαμηλότερες από άλλα έργα όπου αναμένεται να διατεθούν σε ξένους σε τιμές υψηλότερες.

Αν και τα ακίνητα στο νέο έργο «Durrës Yacht & Marina» που αναμένεται να αναπτυχθεί, πωλούνται στον αέρα, αυτό δεν εμπόδισε τους επενδυτές να αυξήσουν τις τιμές των διαμερισμάτων σε σύγκριση με τα διαμερίσματα του τρίτου κτιρίου ή αυτά που δημοσιεύονται από τα επιχειρηματικά σχέδια.

Οι τιμές των διαμερισμάτων για το τρίτο 9όροφο κτίριο ξεκινούσαν από 1.650 έως 2.800 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο. Η ελάχιστη τιμή έχει αυξηθεί κατά 4%, ενώ σε σχέση με τις τιμές που δημοσιεύτηκαν νωρίτερα από τα επιχειρηματικά σχέδια, η αύξηση για την ελάχιστη αξία είναι 14%.

Ακολουθεί το ίδιο πρόγραμμα πληρωμής για τη συνολική αξία του διαμερίσματος, δηλαδή καταβάλλεται το 40% του ποσού πριν την έκδοση της οικοδομικής άδειας

Για την κράτηση κάθε αγοραστής πρέπει να πληρώσει το τέλος των 1.200 ευρώ. Το τέλος που καταβλήθηκε δεν επιστρέφεται, αλλά υπολογίζεται στον αγοραστή στην τελευταία δόση πληρωμής.

Οι πληρωμές για τη συνολική αξία του διαμερίσματος θα διευθετηθούν με 7 δόσεις. 3 από αυτές τις δόσεις ή το 40% της αξίας του διαμερίσματος θα καταβληθούν πριν από τη λήψη της οικοδομικής άδειας διαιρούμενο στο 20% της τιμής αγοράς που θα καταβληθεί εντός 5 ημερών από την υπογραφή της Προσύμβασης Πώλησης. Το 10% του τιμήματος αγοράς πρέπει να καταβληθεί το αργότερο εντός 3 μηνών από την ημερομηνία έκδοσης της οικοδομικής άδειας και το 10% του τιμήματος αγοράς το αργότερο εντός 6 μηνών από την ημερομηνία έκδοσης της οικοδομικής άδειας.

Το "Durrës Yacht & Marina" είναι μια κοινοπραξία μεταξύ της αλβανικής κυβέρνησης (33% μέσω της Albanian Seaports Development Company) και δύο εταιρειών από τα Ηνωμένα Εμιράτα (Eagle Hills Real Estate Development, sh.a., και Nshmi Development L.L.C. με 67 % μαζί).

Συνολικά, προβλέπεται η κατασκευή σχεδόν 13.000 διαμερισμάτων (4.000 στην πρώτη φάση και περίπου 8.600 στη δεύτερη φάση). Μόνο 280 θέσεις προβλέπονται για πλωτά σκάφη. Το 93% της προβλεπόμενης έκτασης κατασκευής θα είναι κατοικίες και το 3,5% θα είναι ξενοδοχεία και εμπορικές περιοχές, αντίστοιχα.

Η εκτιμώμενη επένδυση στην πρώτη φάση είναι 595 εκατ. ευρώ. Ωστόσο, οι επενδυτικές εταιρείες καλούνται να τηρούν στους λογαριασμούς τους ποσό που αντιστοιχεί στο τριάντα τοις εκατό (30%) της χρηματοδότησης που απαιτείται για την ανάπτυξη του τετραγώνου της 1ης φάσης, δηλαδή περίπου 180 εκατ. ευρώ, ενώ μπορούν να εισπράξουν έσοδα από πωλήσεις ή να φέρουν άλλους χρηματοδότες.

...

Ερωτήματα για την επένδυση στο Δυρράχιο

Ένα μεγάλο έργο «υπόσχεται» να επιστρέψει το Δυρράχιο στη χαμένη του αίγλη. Η Durrës Yachts & Marina, μια κοινοπραξία μεταξύ της αλβανικής κυβέρνησης (33% μέσω της Albanian Seaports Development ...

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου