Αυξημένα μέτρα από την αλβανική αστυνομία ζητά η ρωσική πρεσβεία στα Τίρανα, έπειτα από απειλές Κοσοβάρου

Αυξημένα μέτρα από την αλβανική αστυνομία ζητά η ρωσική πρεσβεία στα Τίρανα, έπειτα από απειλές Κοσοβάρου

Εδώ και αρκετές εβδομάδες, η Αλβανική Αστυνομία έχει αυξήσει τα μέτρα ασφαλείας στη ρωσική πρεσβεία στα Τίρανα, μετά από αίτημα της τελευταίας.

Στις 26 Μαΐου, η Ρωσική Πρεσβεία στα Τίρανα έστειλε επιστολή στην Αστυνομία ζητώντας προστασία καθώς νιώθουν ανασφάλεια μετά τις διαδοχικές απειλές που δέχτηκαν στον λογαριασμό τους στο Facebook.

Η προστασία συνίσταται στη φύλαξη του αρχηγείου, αλλά και του προσωπικού της πρεσβείας. Από τις επαληθεύσεις που έκαναν οι ίδιοι οι Ρώσοι διπλωμάτες, τις οποίες κατέθεσαν στην Αστυνομία, προκύπτει ότι οι απειλές προέρχονταν από άτομο που ζούσε στην Πέγια του Κοσσυφοπεδίου, ο οποίος τους έγραψε ρητά «Θα έρθω να σας σκοτώσω όλους όσους βρίσκεστε στην πρεσβεία».

Μετά από αυτή την προειδοποίηση, η Αλβανική Αστυνομία αύξησε τα μέτρα στην πρεσβεία με συνεχόμενες βάρδιες, αλλά αργότερα τα μέτρα ασφαλείας χαλάρωσαν και πλέον πραγματοποιούν συχνές περιπολίες στην περιοχή όπου βρίσκεται το νέο κτίριο της ρωσικής πρεσβείας.

Σε ό,τι αφορά τις μετακινήσεις διπλωματών, η αστυνομία δεσμεύεται όποτε λαμβάνει ειδοποίηση για βοήθεια. Από την άλλη, έχουν ξεκινήσει έρευνες για το άτομο που έστειλε τα μηνύματα.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου