Νέα διεθνής γραμμή λεωφορείου «Αθήνα - Χιμάρα» μέσω Μαυροματίου

Νέα διεθνής γραμμή λεωφορείου «Αθήνα - Χιμάρα» μέσω Μαυροματίου

Νέα διεθνής τακτική λεωφορειακή γραμμή που θα συνδέει την Ελλάδα με τη Αλβανία, «Αθήνα – Μαυρομάτι – Χιμάρα», καθορίζεται με απόφαση του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Γιάννη Γκόλια.

Η νέα γραμμή θα ακολουθεί τη διαδρομή: «Αθήνα – Κόρινθος – Κιάτο – Ξυλόκαστρο – Αίγιο – Πάτρα – Αγρίνιο – Αμφιλοχία – Πρέβεζα – Ηγουμενίτσα – Μαυρομάτι (σύνορα) – Φοινίκη – Δέλβινο – Αγ. Σαράντα – Χιμάρα».

Επίσης, με σχετική ρύθμιση, θα επιτρέπεται η επιβίβαση επιβατών από την Ηγουμενίτσα και τους Αγίους Σαράντα, κατά τη διενέργεια της γραμμής «Αθήνα – Μαυρομάτι – Χιμάρα».

Τι αλλάζει

Η νέα αυτή γραμμή θα επιτρέπει την διέλευση λεωφορείων από το Μαυρομάτι, τη στιγμή που μέχρι σήμερα όλα τα λεωφορεία υποχρεωτικά περνούν από την Κακαβιά. Αυτό μειώνει αισθητά την διάρκεια του ταξιδιού και παράλληλα καθιστά το ταξίδι πιο ξεκούραστο καθώς ο οδικός άξονας Κακαβιά - Άγιοι Σαράντα είναι ορεινός και έχει πολλές στροφές. Επίσης θα δώσει λύση και στο πρόβλημα της αλλαγής λεωφορείου για τους επιβάτες, οι οποίοι σήμερα καλούνται να ταξιδέψουν μέχρι τα σύνορα με ελληνική εταιρεία και από εκεί να επιβιβαστούν σε αλβανική εταιρεία και αντίστροφα κατά την επιστροφή τους.

Οι μεταφορικές επιχειρήσεις που επιθυμούν να εκδηλώσουν ενδιαφέρον για την εξυπηρέτηση της νέας γραμμής, έχουν τη δυνατότητα να υποβάλλουν τις σχετικές αιτήσεις για τη χορήγηση των αδειών, σύμφωνα με τους όρους, τις προϋποθέσεις και τη διαδικασία που προβλέπει το ισχύον θεσμικό πλαίσιο για τη χορήγηση αδειών διεθνών τακτικών λεωφορειακών γραμμών με χώρες μη μέλη της Ε.Ε..

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου