Σύλληψη σοσιαλιστή πρώην δημάρχου Δυρραχίου για διαφθορά

Σύλληψη σοσιαλιστή πρώην δημάρχου Δυρραχίου για διαφθορά

Ένταλμα σύλληψης για τον πρώην δήμαρχο Δυρραχίου Vangjush Dako και αρκετά πρώην στελέχη του Δήμου Δυρραχίου υπέγραψε η Ειδική Εισαγγελία (SPAK), για διαφθορά και παραποίηση εγγράφων.

Συνολικά, γίνεται λόγος για 10 εντάλματα σύλληψης που έχουν υπογραφεί από το δικαστήριο και αποτελούν μέτρα ασφαλείας σύλληψης και φυλάκισης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πριν από λίγους μήνες, ο Vangjush Dako ρωτήθηκε από δύο εισαγγελείς του SPAK για τη νομιμοποίηση 3 ορόφων κτιρίου που υπέστη ζημιές από τον σεισμό, με την υποψία ότι νομιμοποιήθηκε παράνομα από στελέχη του Δήμου Δυρραχίου τότε.

Η επιχείρηση βρίσκεται σε εξέλιξη και διενεργούνται έλεγχοι στις κατοικίες των υπόπτων.

Οι έρευνες για το θέμα της νομιμοποίησης στο Δυρράχιο βρίσκονται σε εξέλιξη εδώ και τουλάχιστον 1 χρόνο.

Ο Vangjush Dako ηγήθηκε του Δήμου του Δυρραχίου για 3 θητείες μέχρι το 2019. Το 2019, ο Dako και τα μέλη της οικογένειάς του προστέθηκαν στη λίστα των Αλβανών αξιωματούχων που δεν επιτρέπεται να εισέλθουν στο έδαφος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής.

Το State Department ανακοίνωσε τότε ότι ο υπουργός Εξωτερικών έβαλε τον δήμαρχο του Δυρραχίου και τα στενά μέλη της οικογένειάς του στη μαύρη λίστα των Ηνωμένων Πολιτειών, λόγω της εμπλοκής του Ντάκο σε μεγάλες υποθέσεις διαφθοράς.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου