Στη φυλακή η Γ.Γ. του Υπουργείου Υγείας της Αλβανίας

Στη φυλακή η Γ.Γ. του Υπουργείου Υγείας της Αλβανίας

Στη φυλακή έβαλε το Ειδικό Δικαστήριο κατά της Διαφθοράς και του Οργανωμένου Εγκλήματος (SPAK) τη Γενική Γραμματέα του Υπουργείου Υγείας, Joana Duro.

Η Laureta Sheto θα παραμείνει επίσης πίσω από τα κάγκελα τουλάχιστον μέχρι το τέλος της έρευνας.

Κατηγορούνται για διαφθορά ανώτατων κρατικών αξιωματούχων. Από τις έρευνες διαπιστώθηκε ότι ο γραμματέας έχει ωφεληθεί ποσό 330 χιλιάδων λεκ από διαγωνισμό παραχώρησης. Σύμφωνα με την SPAK, το ποσό των 330 χιλιάδων λεκ (3000 ευρώ) δόθηκε ως δωροδοκία από τον Διαχειριστή Vladimir Topi, με σκοπό να επωφεληθεί παράνομα από τον διαγωνισμό που είχε εκπονήσει το υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Προστασίας για την παρτίδα 1.

Το οριακό ταμείο αυτού του διαγωνισμού είναι γνωστό ότι ήταν 805 χιλιάδες λεκ (7000 ευρώ). Από τις έρευνες προέκυψε ότι το χρηματικό ποσό δόθηκε αρχικά στον μηχανικό Silvi Shehi, στο διαμέρισμα του Topi, και στη συνέχεια στάλθηκε στη Laura Sheto, η οποία ήταν το πρόσωπο που γνώριζε και είχε επαφή με τη γραμματέα του υπουργείου.

Οι δύο εκπρόσωποι της εταιρείας κατηγορούνται για «ενεργητική διαφθορά ανώτατων κρατικών στελεχών ή τοπικών αιρετών». Το χρηματικό ποσό βρέθηκε στο γραφείο της γραμματέως, αμέσως μετά τη σύλληψη της από την αστυνομία.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου