Ο μηχανικός που έκλεψε 9 εκατ. ευρώ από συμβάσεις παραχωρήσεων στην Αλβανία

Ο μηχανικός που έκλεψε 9 εκατ. ευρώ από συμβάσεις παραχωρήσεων στην Αλβανία

Ο Βλαντιμίρ Τόπι, είναι ο 75χρονος επιχειρηματίας που συνελήφθη (μετά από τη Γ.Γ του Υπουργείου Υγείας) από την SPAK το μεσημέρι της Κυριακής, για την κατηγορία της «Ενεργητικής διαφθοράς σε βάρος δημοσίων λειτουργών». Μηχανικός στο επάγγελμα και με καταγωγή, ο Topi έχει δημιουργήσει δύο κατασκευαστικές εταιρείες στα Τίρανα και τη Lushnjë, όπως την εταιρεία «Bledi» και «Dricons».

Στο μεταξύ, η «Dricons» αποδεικνύεται ότι επέβλεψε δεκάδες εργασίες σε δημόσιες εγκαταστάσεις, όπως το ειδικό τμήμα RENEA, το Αστυνομικό Τμήμα Σκόδρας και όχι μόνο, καθώς και τα Στρατιωτικά Τμήματα του ΥΠ.Α.

Από τη βίλα του επιχειρηματία «Dricons» στο κρατικό γραφείο, πώς μεταφέρθηκαν 3,3 εκατομμύρια λεκ.

Μόνο από το 2015 έως το 2018 πραγματοποιήθηκαν στον τραπεζικό λογαριασμό της «Dricons» 229 πληρωμές από διάφορα ιδρύματα του κρατικού προϋπολογισμού συνολικής αξίας 30,2 εκατ. λεκ (περίπου 278000 ευρώ).

Ενώ από το 2019 έως τον Ιούνιο του 2023, η «Dricons» έχει επωφεληθεί από τον κρατικό προϋπολογισμό 288 τραπεζικές συναλλαγές αξίας 87,4 εκατ. λεκ (803000 ευρώ).

Όλο το οικονομικό ποσό άνω του 1 δισ. λεκ (9 εκατ. ευρώ) προέκυψε μέσω διαγωνισμών για την εκτέλεση και επίβλεψη έργων δημοσίων εγκαταστάσεων που κατασκευάστηκαν από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου