Ράμα: Χωρίς τον Ερντογάν στην Αλβανία θα πέθαιναν πολλοί περισσότεροι επί COVID

Ράμα: Χωρίς τον Ερντογάν στην Αλβανία θα πέθαιναν πολλοί περισσότεροι επί COVID

Παρών στο φόρουμ «GLOBSEC 2023» που διεξάγεται στη Μπρατισλάβα ο πρωθυπουργός Έντι Ράμα μεταξύ άλλων μίλησε για το χάσμα που υπάρχει μεταξύ των κρατών μελών της ΕΕ και εκείνων των Δυτικών Βαλκανίων.

Στη συνάντηση αυτή είναι και ο πρωθυπουργός του Κοσσυφοπεδίου, Αλμπίν Κούρτι, ενώ ο πρόεδρος της Σερβίας, Βούτσιτς, αρνήθηκε να συμμετάσχει στη σύνοδο κορυφής.

Στην ομιλία του, ο Ράμα μίλησε για την πανδημία του Covid 19, όπου είπε ότι αν ο Ερντογάν δεν ήταν πρόεδρος της Τουρκίας, θα υπήρχαν περισσότεροι θάνατοι στην Αλβανία.

«Όταν όλοι απομονωθήκαμε τελείως, είδαμε χώρες της ΕΕ να σπεύδουν να οχυρωθούν εντός των τειχών των συνόρων τους.

Και όταν ήρθαν τα εμβόλια, τα έκαναν διανομή αδιαφορώντας παντελώς ότι υπήρχαν 6 χώρες που περιβάλλονταν από τα σύνορα της ΕΕ που τα χρειάζονταν τόσο πολύ.

Αυτό που συνέβη ήταν ότι εμείς, ως Αλβανοί, τρέξαμε στην Τουρκία, η Σερβία στην Κίνα και τη Ρωσία, σε όλους αυτούς για να βρούμε βοήθεια για να σώσουμε ζωές.

Αν δεν ήταν ο Τούρκος Πρόεδρος Ερντογάν, η Αλβανία θα αντιμετώπιζε πολλούς περισσότερους θανάτους. Ενώ η ΕΕ νοιαζόταν μόνο για τον εαυτό της και χρειάστηκε πολύς χρόνος για να μας γυρίσουν τα μάτια και μετά η κατάσταση ήταν καλή γιατί μας έκαναν πολλά εμβόλια. Αυτό ήταν ανοησία, αλλά ήταν η πραγματικότητα», είπε ο Ράμα.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου