Πολιτική ομηρία χαρακτηρίζει την κράτηση Μπελέρη ο Β. Ντούλες

Πολιτική ομηρία χαρακτηρίζει την κράτηση Μπελέρη ο Β. Ντούλες

Ο επικεφαλής του ΚΕΑΔ Βαγγέλης Ντούλες αποκαλεί τη σύλληψη του Φρέντη Μπελέρη «πολιτική δίωξη και ομηρεία». Καλεσμένος στην αλβανική εκπομπή «Now», είπε ότι δεν υπάρχουν συμβιβαστικά στοιχεία για τον Φρέντη Μπελέρη σε καμία από τις υποκλοπές.

«Δεν έχουμε σύλληψη αλλά ομηρεία. Οι κ. Μπελέρης και Κοκαβέσης είναι πολιτικοί κατάδικοι. Η πολιτική εντολή ήταν: «Συλλάβετε τον Μπελέρη, αλλά βρείτε τη μέθοδο εσείς», είπε ο Ντούλες, προσθέτοντας ότι γνωρίζει κάποια σημαντικά στοιχεία για αυτό το θέμα.

«Ένα σημαντικό γεγονός είναι ότι πριν ακόμη ξεκινήσει η διαδικασία ακρόασης με τον συνεργάτη της αστυνομίας, υπήρχε μια συζήτηση σε πολύ υψηλά κλιμάκια της κρατικής αστυνομίας μήπως μπορούσαν να αντικρούσουν τη σύλληψη με την κατηγορία της αντισυνταγματικότητας. Αυτό το σενάριο απορρίφθηκε. Όσων αφορά τα στοιχεία, δεν υπάρχει κανένα συμβιβαστικό στοιχείο για να ορίσει τη σύλληψη ως επ' αυτοφώρω. Για τον κ. Μπελέρη δεν υπάρχει κανένα τέτοιο στοιχείο ούτε στις τηλεφωνικές και τις υπόλοιπες υποκλοπές, γιατί αν το είχαμε θα βρισκόταν στην υπηρεσία αυτής της υπόθεσης πλήρες κλιμάκιο 15 αστυνομικών. Ο κ. Μπελέρης συνελήφθη όταν ήταν με τον δικηγόρο του και τον ξάδερφό του», είπε ο Βαγγέλης Ντούλες.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου