Δένδιας: Κίνδυνος για τις διμερείς σχέσεις Ελλάδας - Αλβανίας η σύλληψη Μπελέρη

Δένδιας: Κίνδυνος για τις διμερείς σχέσεις Ελλάδας - Αλβανίας η σύλληψη Μπελέρη

Για σκανδαλώδη υπόθεση, εφόσον δεν προκύψουν αδιάσειστα στοιχεία, που αποτελεί μεγάλο κίνδυνο για τις ελληνοαλβανικές σχέσεις, έκανε λόγο αναφορικά με την υπόθεση Φρέντι Μπελέρη ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας.

«Βρισκόμαστε 2-3 ημέρες πριν από μια διαδικασία όπου θα αποφασιστεί από ότι μας πληροφορούν νομικοί μας σύμβουλοι στα Τίρανα εάν θα παραταθεί η κράτηση του δημάρχου Μπελέρη. Εγώ από την αρχή έχω επαναλάβει την τοποθέτηση του πρωθυπουργού Ράμα. Ότι αν δεν υπάρχουν αδιάσειστα στοιχεία, η όλη υπόθεση είναι σκανδαλώδης. Αλλά πέραν αυτού, υπάρχει και το ζήτημα της κράτησης. Στο κράτος δικαίου ένας εκλεγμένος δήμαρχος, για αδίκημα σαν και αυτό για το οποίο φέρεται ότι κατηγορείται, δεν κρατείται. Βεβαίως θα δικαστεί, εμείς δεν έχουμε κανένα λόγο να παρέμβουμε στην ανεξάρτητη δικαιοσύνη μιας φιλικής χώρας αλλά η κράτηση του νομίζω ότι υπερβαίνει τα όρια της λογικής», λέει στο Euronews ο Νίκος Δένδιας και αναφέρει ότι η εικόνα των σχέσεων με την Αλβανία ήταν εικόνα μιας βελτιούμενης κατάστασης.

«Πίστευα και πιστεύω ότι είμαστε πολύ κοντά στο να υπάρξει συμφωνία για να παραπεμεμφθεί η διαφορά μας στη Χάγη. Υπήρχε μια προσωπική εγκαρδιότητα ανάμεσα στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη με τον πρωθυπουργό Ράμα και σε εμένα και τον πρωθυπουργό Ράμα, η σύλληψη του δημάρχου Μπελέρη οφείλω να πω ότι αποτελεί ένα μεγάλο κίνδυνο για της ελληνοαλβανικές σχέσεις. Ελπίζω ότι θα πρυτανεύσει η σοφία και η λογική και το κράτος δικαίου και ο κίνδυνος αυτός θα αποφευχθεί. Αλλαά δεν μπορώ να υποτιμήσω το πρόβλημα το οποίο ξαφνικά δημιουργήθηκε», λέει ο κ. Δένδιας.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου