Εκπρόσωπος γερμανικού ΥΠΕΞ για Μπελέρη: Η Αλβανία να σεβαστεί το Ευρωπαϊκό Κεκτημένο

Εκπρόσωπος γερμανικού ΥΠΕΞ για Μπελέρη: Η Αλβανία να σεβαστεί το Ευρωπαϊκό Κεκτημένο

Στις υποχρεώσεις της Αλβανίας, που απορρέουν από το καθεστώς της υποψήφιας προς ένταξη στην ΕΕ χώρας παραπέμπει η γερμανική κυβέρνηση, ερωτηθείσα για τη φυλάκιση του δημάρχου Χειμάρρας Φρέντι Μπελέρη.

Εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών απέφυγε, μιλώντας σε ελληνικά μέσα ενημέρωσης, να παρέμβει στην έρευνα που διεξάγεται, διευκρινίζοντας ότι «στην περίπτωση του υποψήφιου για το αξίωμα του Δημάρχου Χειμάρρας, Φρέντι Μπελέρη, διεξάγονται έρευνες των αλβανικών αρχών».

Όμως, η φυλάκιση του Μπελέρη δύο 24ωρα πριν τις δημοτικές εκλογές της Κυριακής, εγείρει ζήτημα προστασίας των μειονοτήτων σε μία υποψήφια προς ένταξη στην ΕΕ χώρα. Το Βερολίνο έχει ενεργά στηρίξει την ενταξιακή διαδικασία των δυτικών Βαλκανίων.

Επίσης, ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου κλήθηκε να σχολιάσει αν η υπόθεση του δημάρχου Χειμάρρας θα επηρεάσει την ενταξιακή διαδικασία.

«Καθοριστικό για την ένταξη της Αλβανίας στην ΕΕ είναι η εκπλήρωση των κριτηρίων ένταξης, συμπεριλαμβανομένου και του Eυρωπαϊκού Kεκτημένου. Επ΄αυτού τίποτα δεν έχει αλλάξει», τόνισε ο γερμανός εκπρόσωπος. Να σημειωθεί ότι η προστασία των μειονοτήτων είναι συστατικό κομμάτι του EU-Acquis.

Πρώτο Θέμα

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου