Αναστέλλονται προσωρινά οι κατεδαφίσεις στους Δρυμάδες Χιμάρας

Αναστέλλονται προσωρινά οι κατεδαφίσεις στους Δρυμάδες Χιμάρας

Μετά από πολύωρες διαπραγματεύσεις και στο περιθώριο της άφιξης του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Εξωτερικών Θεοχάρη Λαλάκου στα Τίρανα, αποφασίστηκε η προσωρινή αναστολή των κατεδαφίσεων στους Δρυμάδες Χιμάρας.

Σύμφωνα με ασφαλείς πηγές, η αλβανική πλευρά αποδέχτηκε προσωρινά το αίτημα για αναστολή κατεδαφίσεων αφού συνειδητοποίησε ότι είναι προς το συμφέρον της να μην προχωρήσει σε μια τέτοια ενέργεια στην παρούσα χρονική στιγμή και με τις σχέσεις των δύο χωρών να είναι τεταμένες.

Υπενθυμίζεται ότι πρόκειται για κτίριο που ανήκει σε μέλος της εφορευτικής επιτροπής και συνεργάτη του Μπελέρη, με νόμιμη άδεια οικοδομής η οποία ανεστάλλει αναίτια την ίδια μέρα που ανακοινώθηκε η νίκη του Μπελέρη στον δήμο Χιμάρας.

Η εξέλιξη αυτή αν και δεν διασφαλίζει τις περιουσίες, αποτελεί ένα θετικό πρώτο βήμα το οποίο πρέπει να έχει και συνέχεια για να έχει νόημα.

Ο Γενικός Γραμματέας του ΥΠΕΞ θα έχει αύριο συναντήσεις με στελέχη της αλβανικής πλευράς ενώ αναμένεται να δει τον κρατούμενο δήμαρχο Χιμάρας Φρέντη Μπελέρη και τον Παντελή Κοκαβέση.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου