1,4 εκατομμύρια πολίτες ψήφισαν στις τοπικές εκλογές στην Αλβανία

1,4 εκατομμύρια πολίτες ψήφισαν στις τοπικές εκλογές στην Αλβανία

Ο Πρόεδρος της Κεντρικής Εκλογικής Επιτροπής Ilirian Celibashi, σε συνέντευξη Τύπου, ανακοίνωσε τα επίσημα τελικά αποτελέσματα σχετικά με τη συμμετοχή στις τοπικές εκλογές της 14ης Μαΐου.

Στο τέλος των εκλογών, ο επικεφαλής επίτροπος Celibashi ανακοίνωσε ότι η συμμετοχή ήταν 38,22%. Ψήφισαν δηλαδή 1.395.360 από 3.650.658 πολίτες.

Ο Έντι Ράμα το χαρακτήρισε ως σκανδαλώδη αποτυχία της επιτροπής, αλλά ο επικεφαλής της επιτροπής, επέλεξε να μην απαντήσει.

«Δεν έχω κανένα σχόλιο για αυτή τη δήλωση του πρωθυπουργού. Το 90% των εκλογικών κέντρων άνοιξαν μεταξύ 07:00 και 7:30, μόνο το 5% μετά τις 8 και για ένα άλλο 5% ξεκίνησε μεταξύ 08:00 και 09:30. Αυτά είναι γεγονότα και μετά με βάση αυτά τα γεγονότα, μπορείτε να κάνετε τη δική σας εκτίμηση, αλλά ο αντίκτυπος αυτής της καθυστέρησης ήταν αρνητικός στην πρόοδο της διαδικασίας, ξέρω ότι οι ψηφοφόροι πήγαν και δεν μπόρεσαν να ψηφίσουν , γι' αυτό ζητάμε συγγνώμη, γιατί έπρεπε να είχαν ανοίξει στις 07:00», είπε ο Celibashi.

Επιπλέον, τις εκλογές επιθεώρησαν περίπου 230 διεθνείς παρατηρητές, η συντριπτική πλειονότητα των οποίων υπό την καθοδήγηση της αποστολής του ΟΑΣΕ στην Αλβανία.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου