13 call center προς εκδίκαση από την Εισαγγελία Τιράνων για απόκρυψη 5 εκατ. ευρώ

13 call center προς εκδίκαση από την Εισαγγελία Τιράνων για απόκρυψη 5 εκατ. ευρώ

Για εκδίκαση έστειλε η Εισαγγελία Τιράνων 15 τηλεφωνικά κέντρα και 13 διαχειριστές, ανάμεσά τους 9 Ιταλοί και 4 Αλβανοί, καθώς δεν έχουν δηλώσει συνολικά 5,7 εκατ. ευρώ.

Οι πολίτες αυτοί έχουν διακινήσει χρηματικές αξίες που δεν έχουν δηλωθεί ως εισόδημα στην εφορία, αποφεύγοντας έτσι τον υπολογισμό και την πληρωμή φορολογικών υποχρεώσεων.

Από την ανάλυση όλων των ανακριτικών ενεργειών προέκυψε ότι οι διαχειριστές των φορέων Call Center Αλβανίας και εξωτερικού ενήργησαν κατά παράβαση του νόμου. Οι κατηγορούμενοι έχουν διακινήσει χρηματικές αξίες οι οποίες δεν έχουν δηλωθεί ως εισόδημα στην εφορία.

Τραπεζικές μεταφορές των ποσών αυτών στους λογαριασμούς των τηλεφωνικών κέντρων, επακόλουθες αναλήψεις μεγάλων ποσών χρηματικών αξιών σε μετρητά, κυκλοφορία τους εκτός τραπεζικού συστήματος και μη αναφορά αυτών των εσόδων στα όργανα ελέγχου της νομιμότητας των δραστηριοτήτων αυτών, δημιουργούν την εύλογη υπόνοια κυκλοφορίας περιουσιακών στοιχείων με σκοπό την κάλυψη της προέλευσης, της απόκρυψης του προορισμού, της παράνομης απόκτησης πλούτου και του ξεπλύματος.

Επίσης, με τις ενέργειές τους, οι προαναφερόμενοι πολίτες αποδεικνύονται ως τα άτομα που ο καθένας είχε ένα ρόλο συνεργού, για να δημιουργήσουν και να λειτουργήσουν ένα σχήμα με παράνομη οικονομική δραστηριότητα.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου