Παράταση έδωσε η αλβανική κυβέρνηση στην αύξηση των μισθών του δημοσίου

Παράταση έδωσε η αλβανική κυβέρνηση στην αύξηση των μισθών του δημοσίου

Ακόμη δεν το έταξε η αλβανική κυβέρνηση ανέβαλε μετά τις εκλογές της 14ης Μαΐου την εκπλήρωση της υπόσχεσης για αύξηση των μισθών της δημόσιας διοίκησης. Λίγες μέρες πριν από τις εκλογές, ο Ράμα υποσχέθηκε αύξηση μισθού εντός του μήνα Απρίλη, αλλά η υπουργός Οικονομικών Ιμπραϊμάι δήλωσε αυτή την Τρίτη ότι πιστεύει ότι οι μισθοί θα αυξηθούν εντός του Μάη. Με τη συγκεκριμένη αύξηση ο Ράμα περηφανεύεται και τη διαλαλεί καθόλη τη διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας μέχρι στιγμής.

Αν και δεν υπάρχει επίσημος λόγος για την αναβολή της προθεσμίας που υποσχέθηκε ο ίδιος ο πρωθυπουργός, η υπουργός Οικονομικών είπε ότι αυτή η απόφαση είναι συνέπεια του νομοσχεδίου για τη μισθολογική ιεραρχία που μπλόκαρε πριν από λίγες ημέρες.

«Με την έγκριση αυτού του νόμου θα έχουμε τη δυνατότητα να συνεχίσουμε με την έγκριση των αποφάσεων του Υπουργικού Συμβουλίου για τους μισθούς της δημόσιας διοίκησης. Το γεγονός ότι ο νόμος αυτός δεν εγκρίθηκε από τη βουλή εντός του μηνός Απρίλη, όπως προέβλεπε η κυβέρνηση, σημαίνει ότι οι μισθοί της δημόσιας διοίκησης θα αρχίσουν να αυξάνονται μετά την ψήφιση αυτού του νόμου, που πιστεύω ότι θα γίνει εντός του Μαΐου, οπότε οι μισθοί της δημόσιας διοίκησης θα αυξηθούν από τον Μάιο και και οι αυξημένοι μισθοί θα ληφθούν τον Ιούνιο» - είπε η Ibrahimaj.

Στο προσχέδιο που προτείνει η κυβέρνηση, μεταξύ άλλων, προβλέπεται ότι ο μισθός του Προέδρου της Δημοκρατίας θα αυξηθεί από 257.000 που είναι σήμερα σε 425.000 λεκ το μήνα.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου