Νέο τρεντ εξαπάτησης στην Αλβανία με έως και 1500€ συμβάσεις - μαϊμού για εύρεση εργασίας στη Β. Ευρώπη

Νέο τρεντ εξαπάτησης στην Αλβανία με έως και 1500€ συμβάσεις - μαϊμού για εύρεση εργασίας στη Β. Ευρώπη

Η απάτη για εύρεση εργασίας στις ευρωπαϊκές χώρες είναι από τα φαινόμενα που κυριαρχεί τελευταία στην Αλβανία.

Το πρακτορείο εύρεσης εργασίας B&M Group στα Τίρανα εξαπατούσε Αλβανούς πολίτες που αναζητούν δουλειές παρέχοντάς τους συμβάσεις εργασίας για την Αγγλία. Πλήθος τηλεφωνημάτων έφτασαν για συγκεκριμένα περιστατικά εξαπάτησης στη ερευνητική εκπομπή του Top Channel για αυτό το πρακτορείο.

Μια άλλη υπόθεση απάτης αφορά σύμβαση απασχόλησης στη Σουηδία. Το σχήμα λειτουργίας το ίδιο: το άτομο έπαιρνε τα χρήματα, άφηνε στοιχεία ταυτοποίησης στους πολίτες και εξαφανιζόταν.

Ο παροχέας της σύμβασης πήρε 1500 ευρώ από έναν πολίτη, τον οποίο επρόκειτο να προσλάβει οδηγό για τον αδελφό του στη Σουηδία και για να φανεί έμπιστος του άφησε διαβατήριο και ταυτότητα. Ωστόσο, ο υποτιθέμενος παροχέας δεν πήγε ποτέ στη Σουηδία, ενώ ο πολίτης έχει ήδη μόνο το διαβατήριο του απατεώνα.

«Του έδωσα 1.500 ευρώ. Ο απατεώνας για να γίνει έμπιστος μου άφησε το διαβατήριό του και το πιστοποιητικό του» συνεχίζει, καθώς έχει στα χέρια του μόνο τα στοιχεία ταυτοποίησης αυτού του ατόμου. «Μου έγραψε επίσης ένα γράμμα που έλεγε ότι μου πήρε αυτό το ποσό και θα με εξοφλήσει σε λίγες εβδομάδες. Δεν πέρασαν μόνο λίγες εβδομάδες, αλλά έχουν περάσει χρόνια και δεν έχω λάβει ποτέ τα λεφτά μου πίσω» καταλήγει ο πολίτης.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου