Ειρωνείες Ράμα κατά του Ην. Βασιλείου για το μεταναστευτικό

Ειρωνείες Ράμα κατά του Ην. Βασιλείου για το μεταναστευτικό

Οι πρόσφατες δηλώσεις του Ράμα για το Ηνωμένο Βασίλειο και το μεταναστευτικό, δεν πέρασαν απαρατήρητες από τα μεγάλα βρετανικά μέσα ενημέρωσης. Η ειρωνεία του αλβανού πρωθυπουργού σχολιάστηκε εκτενώς από τον βρετανικό τύπο, καθώς για άλλη μια φορά δακτυλοδείχνει κάποιον άλλο και όχι τον ίδιο, όσον αφορά το μείζον αυτό θέμα. Παρευρισκόμενος στο Φόρουμ των Δελφών, είπε ότι η Βρετανία βρίσκεται σε μια «κακή στιγμή» σχετικά με τη μεταναστευτική κρίση στη Μάγχη και οι υπουργοί της βρετανικής κυβέρνησης κατηγορούν τη χώρα του «έτσι νιώθουν ότι έχουν ακόμα ισχύ». Έτσι, όπως λέει, η Βρετανία υφίσταται «νευρική κρίση» για τη μετανάστευση.

«Βρίσκονται σε τόσο άσχημη στιγμή... οι φτωχοί Βρετανοί, που πρέπει να κυνηγήσουν τους Αλβανούς για να νιώσουν ότι έχουν ακόμα μύες», είπε ο Ράμα.

«Κανένα πρόβλημα. Τρέφουμε μεγάλο σεβασμό για τη Βρετανία και για αυτό που πρεσβεύει η Βρετανία και για τη βρετανική ιστορία και κουλτούρα, επομένως θα υπομείνουμε μαζί τους μέχρι να ξεπεράσουν αυτήν την κατάσταση. Σκεφτήκαμε: «Ουάου, οι Βρετανοί μιλάνε άσχημα για εμάς». Τι συνέβη? Δεν είναι δικό μας πρόβλημα. Είναι δικό τους πρόβλημα».

Και πρόσθεσε: «Αγωνιστήκαμε [για τη ρητορική που χρησιμοποιείται εναντίον των Αλβανών] και τώρα βλέπουμε ότι έχουν ηρεμήσει λίγο. Αλλά παθαίνουν νευρικό κλονισμό ως χώρα, οπότε πρέπει να τους καταλάβουμε. Δεν είναι κάτι που δεν μπορούμε να καταλάβουμε. Πρέπει να τους καταλάβουμε. Έχουν χάσει πολλά σημεία αναφοράς και είναι πραγματικά σε μια κακή, κακή στιγμή».


Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου