Βούτσιτς: Ντροπή για την Ευρώπη οι εκλογές στο βόρειο Κοσσυφοπέδιο

Βούτσιτς: Ντροπή για την Ευρώπη οι εκλογές στο βόρειο Κοσσυφοπέδιο

Ο πρόεδρος της Σερβίας δήλωσε ότι οι εκλογές στο βόρειο τμήμα του Κοσσυφοπεδίου θα σηματοδοτήσουν μια τρομερή μέρα για τη δημοκρατία, καθώς και μια δύσκολη μέρα για τον σερβικό λαό.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε χθες το βράδυ στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, ο Βούτσιτς είπε ότι θα είναι η ντροπή του κόσμου και της δημοκρατίας.
«Η Κυριακή στο βόρειο Κοσσυφοπέδιο θα είναι μια τρομερή μέρα για τη δημοκρατία και μια δύσκολη μέρα για τον σερβικό λαό, μια μέρα κατά την οποία η ντροπή της Ευρώπης και του κόσμου θα σημαδευτεί επίσημα για αυτό που οργάνωσαν», είπε ο Βούτσιτς.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι Σέρβοι έφυγαν από τους θεσμούς του Κοσσυφοπεδίου τον περασμένο Νοέμβριο όχι λόγω της ιδιοτροπίας τους.
«Δέκα χρόνια συμμετέχουμε σε εκλογές και δεν έχετε κάνει τον Σύλλογο. Θα το πω πολύ ωμά, αυτό είναι ντροπή για τις χώρες Quint. Θα γίνουν εκλογές και θα τις δεχτούν...», είπε ο πρόεδρος της Σερβίας.
Πρόσθεσε ότι δεν θα υπάρξει Σέρβος υποψήφιος σε αυτές τις εκλογές, αφού μετά τη Σερβική Λίστα, ένα άλλο κόμμα, το Κόμμα των Σέρβων του Κοσσυφοπεδίου, αποχώρησε από την κούρσα.
«Οι υποψήφιοι του Albin Kurti και του Hashim Thaçi θα προσελκύσουν τους ψηφοφόρους να φτάσουν κάπου πάνω από το 4%. Ντροπή σε όλους αυτούς, σε όλες τις χώρες Quint, σε όλους αυτούς τους ψεύτες!», είπε ο Βούτσιτς.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου