Υποψήφιους δηλωμένους σε τρία διαφορετικά κόμματα εντόπισε η αλβανική εκλογική επιτροπή

Υποψήφιους δηλωμένους σε τρία διαφορετικά κόμματα εντόπισε η αλβανική εκλογική επιτροπή

Ο επικεφαλής της εκλογικής επιτροπής, Ilirjan Celibashi, μίλησε για την ηλεκτρονική πλατφόρμα παρακολούθησης της χρηματοδότησης των πολιτικών κομμάτων.

Κατά την ομιλία του, ο Celibashi είπε ότι η ηλεκτρονική πλατφόρμα δεν θα λύσει όλα τα προβλήματα με τη χρηματοδότηση των φορέων, αλλά θα βοηθήσει στην αποτελεσματική εποπτεία.
Είπε ότι σκοπός της πλατφόρμας είναι να βελτιώσει την εξυπηρέτηση και την ποιότητα των δεδομένων που θα παρέχονται πιο εύκολα.

«Το έργο της ψηφιοποίησης παραμένει ένα από τα σημαντικότερα έργα της Κεντρικής Εκλογικής Επιτροπής.
Η πλατφόρμα στο σύνολό της στοχεύει στη βελτίωση της πρόσβασης σε πληροφορίες, στη βελτίωση της ποιότητας των υπηρεσιών και των δεδομένων, στη μείωση του χρόνου εργασίας τόσο για τους δημοσιογράφους όσο και για τους επαληθευτές. Να υποστηρίζει την επεξεργασία δεδομένων εύκολα, ποιος μπορεί να έχει πρόσβαση στο σύστημα. Για να αυξηθεί η ασφάλεια των πληροφοριών, θα προστατεύονται με εξουσιοδοτημένη πρόσβαση με ορισμένα μέτρα ασφαλείας», είπε ο Celibashi.

Μίλησε και για τις λίστες υποψηφίων για τα δημοτικά συμβούλια, για τις οποίες είπε ότι υπήρχαν ονόματα που ήταν σε τρεις λίστες διαφορετικών πολιτικών κομμάτων.

Μεταξύ άλλων, ο Celibashi είπε ότι υπήρχαν και υποψήφιοι που δεν γνώριζαν καν ότι είχαν θέσει υποψηφιότητα.

«Είχαμε υποψηφίους για συμβούλια που ήταν σε τρεις λίστες διαφορετικών κομμάτων. Υπάρχουν άλλοι που δεν ήξεραν καν ότι είχαν δηλωθεί».

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου