Βούτσιτς: Εγώ και ο Ράμα αποφεύγουμε τη μεγάλη σύγκρουση, οι Αλβανοί είναι ασφαλείς στη Σερβία

Βούτσιτς: Εγώ και ο Ράμα αποφεύγουμε τη μεγάλη σύγκρουση, οι Αλβανοί είναι ασφαλείς στη Σερβία

Ο πρόεδρος της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς, συναντήθηκε με τους πρωθυπουργούς της Αλβανίας, Έντι Ράμα, και τον πρωθυπουργό της Βόρειας Μακεδονίας, Κοβάτσεφσκι.

Βρέθηκαν στη Βερόνα της Ιταλίας για την έκθεση κρασιού "Vinitaly 2023" με παραγωγούς από τρεις χώρες για να παρουσιάσουν τα προϊόντα τους σε αυτήν την αγορά:

Ο Βούτσιτς ρωτήθηκε για το αδιέξοδο της εξωτερικής πολιτικής με το Κοσσυφοπέδιο και είπε ότι δεν είναι η ώρα, ούτε είναι γόνιμο να υπάρξει δεύτερη σύγκρουση, δεν συμφέρει κανέναν.

«Ναι, διαφωνούμε σε μια σειρά ζητημάτων, ειδικά σε αυτό. Αλλά δεν κατηγορώ τον Έντι που δεν το έκανε αυτό μαζί μου. Μπορούμε να αντικρούσουμε ο ένας τις πράξεις του άλλου, αλλά δεν συγκρουόμαστε. Η οικονομία είναι το πραγματικό θεμέλιο. Είμαι περήφανος που οι Αλβανοί αισθάνονται ασφαλείς και πολύ ευπρόσδεκτοι. Το ίδιο συμβαίνει όταν οι Σέρβοι πάνε στην Αλβανία.

Λοιπόν, τι θα κάνουμε; Ας τσακωθούμε, να κάνουμε μια άλλη Ουκρανία ή τι; Βλέπω ότι υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που περιμένουν να δουν μια μεγάλη συντριβή; Τι θέλετε από εμάς; Θα κάνω ό,τι μπορώ για να το αποφύγω, το ίδιο κάνει και ο Έντι. Είναι εύκολο να μιλάμε, ξέρουμε τις διαφορές μας και ζούμε με αυτές. Πιστεύω στη μελλοντική φιλία μεταξύ Αλβανών και Σέρβων πολιτών», είπε ο Βούτσιτς.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου