Επίσκεψη Εσκομπάρ στα Τίρανα για τις τοπικές εκλογές

Επίσκεψη Εσκομπάρ στα Τίρανα για τις τοπικές εκλογές

Ο Αναπληρωτής Βοηθός Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Γκάμπριελ Εσκομπάρ, θα επισκεφθεί τα Τίρανα την παραμονή της έναρξης της προεκλογικής εκστρατείας για τις τοπικές εκλογές τις 14 Μαΐου. Ο αξιωματούχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, επίσης ειδικός απεσταλμένος για τα Δυτικά Βαλκάνια, θα φτάσει στα Τίρανα στις 11 Απριλίου και θα παραμείνει μέχρι τις 13 Απριλίου.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στην Αλβανία, ο Γκάμπριελ Εσκομπάρ θα συναντήσει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Μπαϊράμ Μπεγκάι και τον Έντι Ράμα. Επίσης, ως εκπροσώπους του Δημοκρατικού Κόμματος, θα συναντήσει τους Enkelejd Alibeaj, Gazment Bardhi και Jorida Tabaku.

Όπως ήταν αναμενόμενο, ο Εσκομπάρ δεν θα έχει συναντήσεις με κανέναν εκπρόσωπο των δημοκρατών του Σαλί Μπερίσα, καθώς η θέση των Αμερικανών έχει επαναληφθεί πολλές φορές και δεν θα συναντηθούν ούτε θα συνεργαστούν με πολιτικό που κηρύχθηκε non grata.

Η τελευταία φορά που ο Εσκομπάρ επισκέφθηκε τα Τίρανα ήταν τον Απρίλιο του περασμένου έτους, όταν συνόδευσε τη Βοηθό Υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ για Ευρωπαϊκές και Ευρασιατικές Υποθέσεις, Κάρεν Ντόνφριντ.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου