Μηδαμινός έλεγχος των φαρμάκων που εισέρχονται στην Αλβανία

Μηδαμινός έλεγχος των φαρμάκων που εισέρχονται στην Αλβανία

Κανένα από τα φάρμακα που διατίθενται στην αλβανική αγορά δεν ελέγχεται πριν διατεθεί.

Με βάση τη νομοθεσία για τα φάρμακα και τη φαρμακευτική υπηρεσία, το Αλβανικό Κέντρο Φαρμάκων καταχωρεί το φάρμακο μόνο όταν πληρούνται τα κριτήρια της αποτελεσματικότητας και της ασφάλειας, σύμφωνα με τον σκοπό χρήσης, η οποία μετράται μόνο με βάση την τεκμηρίωση που υποβάλλουν οι ίδιες οι εταιρείες.

«Όλοι γνωρίζουμε ότι στην Αλβανία το Ινστιτούτο Ελέγχου Φαρμάκων δεν εργάζεται στον τομέα του ελέγχου των φαρμάκων. Έχει μια επιφανειακή λειτουργία στον έλεγχο της διαχείρισης της καταχώρισης φαρμάκων. Όσον αφορά τον πραγματικό έλεγχο, όλοι γνωρίζουμε ότι δεν έχουμε ούτε επαγγελματικές ή οργανικές ικανότητες, αυτή είναι η μακροοικονομική διαφορά όσον αφορά την Αλβανία και τις χώρες της περιοχής», δήλωσε ο φαρμακευτικός ειδικός Ilir Pecnikaj .

Το αλβανικό κέντρο φαρμάκων βάσει του νόμου δέχεται για καταχώριση φάρμακα από κατασκευαστές που κυκλοφορούν σε μία από τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ΗΠΑ, Καναδά, Ιαπωνία, Αυστραλία, καθώς και σε χώρες των Δυτικών Βαλκανίων μέσω συμφωνιών για ελεύθερο εμπόριο.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου