Η αλβανική εκλογική επιτροπή καθόρισε την κατάταξη των κομμάτων στα ψηφοδέλτια

Η αλβανική εκλογική επιτροπή καθόρισε την κατάταξη των κομμάτων στα ψηφοδέλτια

Η Ρυθμιστική Επιτροπή καθόρισε σήμερα τον τρόπο κατάταξης των υποψηφίων στα ψηφοδέλτια. Στη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Κεντρικής Εκλογικής Επιτροπής, εγκρίθηκαν ορισμένες αλλαγές στον τρόπο κλήρωσης που θα καθορίσουν την κατάταξη των εκλογικών υποκειμένων.

Η διαδικασία θα πραγματοποιηθεί σε 4 φάσεις.

Στην κλήρωση εντάσσονται σε πρώτη φάση τα εκλογικά υποκείμενα που έχουν εγγράψει πολυονομαστικούς πίνακες υποψηφίων σε όλες τις εκλογικές περιφέρειες, επομένως το Σοσιαλιστικό Κόμμα και ο συνασπισμός «Μαζί κερδίζουμε» που πληρούν αυτή την προϋπόθεση.

Σε δεύτερη φάση, στην κλήρωση εντάσσονται τα εκλογικά υποκείμενα που έχουν εγγράψει πολυονομαστικούς καταλόγους σε περισσότερες από 31 εκλογικές ζώνες. Συγκεκριμένα, η ομάδα του βουλευτή Enkelejd Alibeaj. Αλλά, εάν ο Alibeaj ξεπεράσει τον αριθμό των υποψηφίων, μπορεί επίσης να καταγραφεί σε πρώτη φάση.

Στην τρίτη φάση εντάσσονται στην κλήρωση εκλογικά υποκείμενα που έχουν εγγεγραμμένους πολυονομαστικούς πίνακες έως 30 εκλογικών ζωνών.

Στο τέταρτο στάδιο, οι υποψήφιοι που προτείνουν οι ψηφοφόροι για το δημοτικό συμβούλιο εντάσσονται στην κλήρωση, σε περίπτωση που εγγραφούν δύο ή περισσότεροι υποψήφιοι για εκλογική περιφέρεια. Κατά συνέπεια, όλοι οι ανεξάρτητοι βρίσκονται στο τέλος της λίστας.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου