Στη φυλακή άφησε η αλβανική εισαγγελία τον αστυνομικό ειδικών δυνάμεων για τα 113000€

Στη φυλακή άφησε η αλβανική εισαγγελία τον αστυνομικό ειδικών δυνάμεων για τα 113000€

Το δικαστήριο των Τιράνων αποφάσισε αυτό το Σάββατο ποινή φυλάκισης για τον επικεφαλής εκπαίδευσης των Ειδικών Δυνάμεων RENEA, Αλτίν Μορίνα.

Κατά τη συνεδρίαση του Σαββάτου, ο Μορίνα διατήρησε την ίδια θέση με την προκαταρκτική κατάθεση ενώπιον των Αξιωματικών της Δικαστικής Αστυνομίας ότι πήρε τα χρηματικά ποσά από επιχειρηματία για προσωπικό πρόβλημα.

Για την εισαγγελία ότι τα χρήματα μπορεί να προέρχονται από εγκληματική δραστηριότητα, γι' αυτό ζήτησε να συνεχιστεί η έρευνα για τον Μορίνα καθώς θα παραμείνει στη φυλακή, αίτημα που έγινε δεκτό από το δικαστήριο.

Σε βάρος του Μορίνα απαγγέλθηκαν τρεις κατηγορίες, για ξέπλυμα μαύρου χρήματος, παράλειψη δήλωσης περιουσιακών στοιχείων και κατάχρηση εξουσίας. Όμως αυτό το Σάββατο η Εισαγγελία πήγε σε δίκη μόνο με την κατηγορία του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος.

Σύμφωνα με την υπεράσπιση, τα μόνα στοιχεία που προσκόμισε η κατηγορούσα αρχή ήταν τα χρήματα και κάποια κινητά τηλέφωνα. Πηγές από την Εισαγγελία αναφέρουν ότι ο Μορίνα ήταν υπό παρακολούθηση.

Ο Αλτίν Μορίνα συνελήφθη να οδηγεί όχημα τύπου Audi Q8 με 113 χιλιάδες ευρώ, στα Τίρανα πριν από λίγες ημέρες.

«Δεν υπάρχουν στοιχεία, έλαβα αυτά τα χρήματα από επιχειρηματία 30 λεπτά πριν από τη σύλληψη. Δεν προέρχονται από εγκληματική δραστηριότητα, είμαι έτοιμος να συνεργαστώ με την εισαγγελική αρχή για να προσκομίσω στοιχεία που σχετίζονται με προσωπικούς και οικογενειακούς λόγους. Δεν υπήρχε άλλο άτομο της παρέας μου την ώρα της σύλληψης.Πήγαινα σπίτι», κατέληξε.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου