Νέες κατασκευαστικές άδειες από το Αλβανικό Συμβούλιο Επικρατείας σε Χιμάρα και Δρυμάδες

Νέες κατασκευαστικές άδειες από το Αλβανικό Συμβούλιο Επικρατείας σε Χιμάρα και Δρυμάδες

Η πιο πρόσφατη συνεδρίαση του Αλβανικού Συμβουλίου της Επικρατείας (KKT) φαίνεται πως παροτρύνει τις κατασκευές στα Τίρανα για υπηρεσίες και στέγαση και στα παράλια για βίλες και ξενοδοχεία.

Οι περισσότερες από τις εγκεκριμένες αποφάσεις επικεντρώνονται σε έργα αυτού του χαρακτήρα, αλλά στο σύνολο των 39 σημείων της απόφασης υπάρχουν και άδειες για υποδομές ή εγκαταστάσεις που σχετίζονται με δημόσιους φορείς.

Στις παραθαλάσσιες περιοχές λοιπόν, έχουν εγκριθεί άδειες, άλλοτε αναπτυξιακής και άλλοτε κατασκευαστικής φύσεως, ανάλογα με το στάδιο που βρίσκεται το έργο, ενώ έγιναν τροποποιήσεις και σε ήδη υφιστάμενες άδειες. Συνολικά, υπάρχουν 13 αποφάσεις που αφορούν διάφορα έργα, κυρίως στα νότια.

Το KKT ενέκρινε άδεια ανάπτυξης για ένα ξενοδοχείο στη Νάρτα και ένα άλλο στη Χιμάρα. Ομοίως, εγκρίθηκε άδεια κατασκευής για ένα ξενοδοχείο VIP στο Γιάλι και ένα κτίριο υπηρεσιών και κατοικιών «Vala Residence» στη Χιμάρα.

Με την απόφαση 27 ΚΚΤ ενέκρινε την άδεια για την αναθεώρηση των συνθηκών κατασκευής του «Drymades Villas», που βρίσκεται στους Δρυμάδες Χιμάρας, το οποίο έχουν αναλάβει οι εταιρείες «Gjikuria» και «Golden Key». Άλλη απόφαση αφορά τροποποίηση της άδειας για ξενοδοχείο στους Γκιλεκάτες Χιμάρας, από την εταιρεία ανάπτυξης «Rinia - 04».

Για τον δήμο Αγίων Σαράντα έχουν ψηφιστεί επίσης αρκετές αποφάσεις για τουριστικές εγκαταστάσεις, υπηρεσίες και δεύτερες κατοικίες και ξενοδοχεία.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου