Αντίδραση της αλβανικής ειδικής εισαγγελίας για την ποινική δίωξη πρώην υπουργού

Αντίδραση της αλβανικής ειδικής εισαγγελίας για την ποινική δίωξη πρώην υπουργού

Η Ειδική Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς και του Οργανωμένου Εγκλήματος, SPAK, αντέδρασε σχετικά με τις διαδικασίες και τις ενέργειες σε βάρος του πρώην υπουργού Αρμπέν Αχμετάι. H SPAK διευκρινίζει ότι σε σχέση με τις ενέργειες που πραγματοποίησε ο Arben Ahmetaj, αποφασίστηκε η διάσπαση της ποινικής υπόθεσης και καταχωρήθηκε η ποινική δίωξη.

Αυτή η ποινική διαδικασία διερευνήθηκε από τον εισαγγελέα Klodjan Braho και χωρίστηκε ως χωριστή ποινική διαδικασία πριν ο εισαγγελέας Ened Nakuçi γίνει μέλος της ομάδας έρευνας για την ποινική διαδικασία.

Η ανακοίνωση προσθέτει ότι η SPAK αντιτίθεται σε κάθε απόπειρα εκφοβισμού και προσωπικών επιθέσεων κατά των ειδικών εισαγγελέων που σκοπό έχει να τους περιορίσει από την αρμοδιότητα και την ευθύνη τους να διώκουν κατά το Σύνταγμα και το νόμο.

Η Ειδική Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς και του Οργανωμένου Εγκλήματος, έχοντας κατά νου ότι επανειλημμένα για διάστημα αρκετών μηνών, σε διάφορα μέσα ενημέρωσης και πύλες μέσων ενημέρωσης, έχουν εγερθεί ισχυρισμοί σχετικά με τις δικονομικές ενέργειες των εισαγγελέων Klodjan Braho και Ened Nakuçi κατά την άσκηση ποινική δίωξη σχετικά με την ποινική δίωξη αρ. 277 του 2020, που αναφέρεται στη σύμβαση παραχώρησης με αντικείμενο «Κατασκευή και διαχείριση της μονάδας επεξεργασίας αστικών απορριμμάτων της Περιφέρειας Ελμπασάν, για την παραγωγή ενέργειας», θεωρεί απαραίτητη την ενημέρωση της κοινής γνώμης.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου