Η άγρια εκμετάλλευση των νεαρών Αλβανών από εγκληματικές οργανώσεις στην Αγγλία

Η άγρια εκμετάλλευση των νεαρών Αλβανών από εγκληματικές οργανώσεις στην Αγγλία

Στο επίκεντρο των βρετανικών ΜΜΕ επέστρεψαν Αλβανοί μετανάστες στην Αγγλία. Σήμερα ο «The Guardian» έχει αφιερώσει άρθρο στους νεαρούς Αλβανούς, οι οποίοι, όπως γράφει, «δέχονται βάναυση εκμετάλλευση μετά την άφιξή τους στη Μεγάλη Βρετανία».

Η εφημερίδα αναφέρεται σε φιλανθρωπικό ίδρυμα, που αναφέρει ότι αιτούντες άσυλο από την Αλβανία ταξιδεύουν στη Μεγάλη Βρετανία κυρίως λόγω φτώχειας και διαφθοράς.

Το προσωπικό μιας αλβανικής φιλανθρωπικής οργάνωσης στο ανατολικό Λονδίνο άρχισε πρόσφατα να βοηθά ένα 16χρονο αγόρι που μεταφέρθηκε λαθραία στο Ηνωμένο Βασίλειο με βάρκα πέρυσι. Τον έβαλαν σε ένα ξενοδοχείο του Υπουργείου Εσωτερικών κατά την άφιξή του και στη συνέχεια τον απήγαγαν διακινητές για να εργαστεί σε μια φάρμα κάνναβης στο Λιντς.

Οι στατιστικές για τη μετανάστευση δείχνουν ότι οι Αλβανοί αντιπροσώπευαν το 28% των αφίξεων μικρών σκαφών στο Ηνωμένο Βασίλειο το 2022, το υψηλότερο ποσοστό από οποιαδήποτε εθνικότητα. Ακολουθούν οι Αφγανοί (20%). Από τους Αλβανούς, το 85% ζήτησε άσυλο και περίπου το 12% δήλωσε ότι ήταν θύματα σύγχρονης δουλείας.

Η αύξηση των αφίξεων από την Αλβανία ήταν εν μέρει αυτή που ώθησε την Υπουργό Εσωτερικών Σουέλα Μπράβερμαν να μιλήσει για «εισβολή στη νότια ακτή» τον Νοέμβριο.

Η θέση της βρετανικής κυβέρνησης είναι ότι, ως υποψήφια χώρα για ένταξη στην ΕΕ, η Αλβανία είναι ένα ασφαλές έθνος και οι άνθρωποι που ζουν εκεί δεν αντιμετωπίζουν «κανένα σοβαρό κίνδυνο δίωξης», γράφει περαιτέρω ο The Guardian.

«Το 2015 οι άνθρωποι πίστευαν ότι ερχόμαστε για να βρούμε δουλειά ή επιδόματα. Τώρα οι άνθρωποι λένε ότι είμαστε όλοι εγκληματίες», είπε ένας νεαρός άνδρας, ο οποίος διακινήθηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο ως έφηβος.

«Δεν είναι η κατάλληλη στιγμή να ψάξουμε για δουλειά αν έχουμε στο βιογραφικό μας ότι είμαστε Αλβανοί. Νιώθουμε σαν να μας έχουν κάνει αποδιοπομπαίους τράγους στην πολιτική κρίση της Βρετανίας για τη μετανάστευση».

«Μας θεωρούν αναξιόπιστους αιτούντες άσυλο. Οι άνθρωποι υποθέτουν ότι έχουμε έρθει για μια καλύτερη ζωή. Αυτό ισχύει για ορισμένους – οι άνθρωποι είναι φτωχοί, η χώρα είναι διεφθαρμένη και γεμάτη έγκλημα και μίσος, και δεν υπάρχει μέλλον για τους νέους. Όμως ήρθα γιατί κινδύνευε η ζωή μου», είπε.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου