Ατύχημα λεωφορείου που μετέφερε 40 μαθητές στη Γαλλία

Ατύχημα λεωφορείου που μετέφερε 40 μαθητές στη Γαλλία

Ένα λεωφορείο που μετέφερε 40 μαθητές δημοτικού σχολείου και έξι ενήλικες έπεσε στις γαλλικές Άλπεις.

Το λεωφορείο έπεσε σε μια δασώδη πλαγιά σε έναν κολπίσκο κοντά στην πόλη Corps στη νοτιοανατολική Γαλλία. Δύο ενήλικες - ο οδηγός και η σύντροφός του - τραυματίστηκαν σοβαρά στο τροχαίο.

Ένας άλλος ενήλικας και 18 παιδιά νοσηλεύονται με ελαφρά τραύματα, δήλωσαν οι αρχές. Τέσσερα παιδιά μεταφέρθηκαν σε κοντινό νοσοκομείο για παρακολούθηση.

«Όλοι τους είναι καλά», είπε ο δήμαρχος της πόλης, Fabien Mulyk.

Ο Pap Ndiaye, υπουργός Εθνικής Παιδείας και Νεολαίας της Γαλλίας, έγραψε στο Twitter ότι τα παιδιά επέστρεφαν από μια καλοκαιρινή κατασκήνωση στις Hautes-Alpes.

Το λεωφορείο κατευθυνόταν προς την πόλη της Γκρενόμπλ, όπου τα παιδιά θα έπαιρναν το τρένο για την πατρίδα τους, το Sceaux, κοντά στο Παρίσι, σύμφωνα με τη γαλλική δημόσια τηλεόραση France Info.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι καιρικές συνθήκες ήταν καλές, χωρίς πάγο ή χιόνι στο δρόμο μέχρι τη στιγμή της πρόσκρουσης. Το «πιο πιθανό σενάριο» ήταν ότι ο οδηγός μπορεί να είχε κάποιο θέμα υγείας ενώ οδηγούσε το λεωφορείο, είπε ο δήμαρχος.

Η τοπική εισαγγελία ξεκίνησε έρευνα, προσθέτοντας ότι τα παιδιά ήταν σοκαρισμένα, αλλά δεν είχαν «σοβαρούς τραυματισμούς».

Μια φωτογραφία που δημοσιεύτηκε στο διαδίκτυο δείχνει το λεωφορείο με σπασμένα τζάμια να γέρνει στην πλαγιά μιας χαράδρας.

«Θα μπορούσε να ήταν πολύ χειρότερο από αυτό, δεδομένων των συνθηκών», είπε ο Mulyk στα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Όλα τα παιδιά φέρεται να φορούσαν ζώνες ασφαλείας, σύμφωνα με τον εισαγγελέα.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου