75 εκατ.€ χορηγεί η ΕΕ στο Κόσοβο

75 εκατ.€ χορηγεί η ΕΕ στο Κόσοβο

Το Κοσσυφοπέδιο και η Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ) υπέγραψαν τη χρηματοδοτική συμφωνία για το ετήσιο πρόγραμμα IPA 2023, ύψους 75 εκατομμυρίων ευρώ.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Μπέσνικ Μπισλίμι τόνισε ότι από αυτή τη συμφωνία το Κοσσυφοπέδιο θα επωφεληθεί από 75 εκατομμύρια ευρώ και ότι αυτά τα κονδύλια θα διατεθούν στον ενεργειακό τομέα.

«Σήμερα έχω τη χαρά να υπογράψω τη χρηματοδοτική συμφωνία μεταξύ της Δημοκρατίας του Κοσσυφοπεδίου και της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το ετήσιο πρόγραμμα IPA 2023, το οποίο είναι αφιερωμένο στη χρηματοδότηση στον τομέα της ενέργειας. Αυτό το πρόγραμμα αποτελεί ένα ακόμη σημαντικό βήμα στο ταξίδι μας προς την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση και αποδεικνύει τη δέσμευσή μας στις ευρωπαϊκές αξίες και πρότυπα. Από το πρόγραμμα αυτό, το Κοσσυφοπέδιο επωφελείται από κονδύλια ύψους 75 εκατομμυρίων ευρώ. Αυτά τα εργαλεία αναμφίβολα θα μας βοηθήσουν στην αντιμετώπιση των επιπτώσεων της ενεργειακής κρίσης που βιώνει το Κοσσυφοπέδιο, όπως όλες οι ευρωπαϊκές χώρες», είπε ο Μπισλίμι.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Μπισλίμη είπε ότι η συμφωνία τίθεται σε ισχύ από σήμερα και αναμένεται πολύ γρήγορα να εκταμιευθούν στον κρατικό προϋπολογισμό 67,5 εκατ. ευρώ.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου