Συνάντηση επικεφαλής Interpol με τον αρχηγό της αλβανικής αστυνομίας

Συνάντηση επικεφαλής Interpol με τον αρχηγό της αλβανικής αστυνομίας

Ο αρχηγός της αλβανικής Αστυνομίας, Muhamet Rrumbullaku συναντήθηκε με τον Γενικό Γραμματέα της Διεθνούς Οργάνωσης Εγκληματικής Αστυνομίας (Interpol), Jurgen Stock.

Κατά τη συνάντηση, αξιολογήθηκε η μέχρι τώρα συνεργασία, βρίσκοντας τις πιο αποτελεσματικές μορφές για να ενισχυθεί περαιτέρω αυτή η συνεργασία, ώστε να επιτευχθούν ακόμη καλύτερα αποτελέσματα στην καταπολέμηση των παγκόσμιων προκλήσεων και συγκεκριμένα, της καταπολέμησης της εγκληματικότητας, ιδίως κατά των ναρκωτικών, της διακίνησης, του ξεπλύματος χρημάτων, του εγκλήματος στον κυβερνοχώρο κ.λπ.

Ο Rrumbullaku ευχαρίστησε τον Stock για τη στήριξη που παρέχει η Interpol στη διεθνή συνεργασία, καθώς και τον ενημέρωσε για την αναδιάρθρωση που υφίσταται η Αλβανική Αστυνομία, με στόχο τη δημιουργία αποτελεσματικών δομών που ανταποκρίνονται στις τρέχουσες προκλήσει, όπως αύξηση του επιπέδου εκπαίδευσης των Αστυνομικών και μια νέα προσέγγιση στη σχέση με τους πολίτες.

Επιπλέον, αναφέρθηκε ότι ένας από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους πάταξης της εγκληματικότητας και ιδιαίτερα του οργανωμένου εγκλήματος είναι οι κοινές ομάδες έρευνας με σχετικούς εμπειρογνώμονες από διάφορες χώρες που εμπλέκονται στις υπό διερεύνηση υποθέσεις, όπου η Ιντερπόλ μπορεί να διαδραματίσει αποφασιστικό ρόλο. Ο Γενικός Διευθυντής επεσήμανε επίσης ότι η καταπολέμηση του οργανωμένου εγκλήματος απαιτεί οικονομική έρευνα και κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων προκειμένου να επιτευχθεί επιτυχία.

Ο Γενικός Γραμματέας εξέφρασε τη στήριξή του στην προσέγγιση του Γενικού Διευθυντή σχετικά με τις μεταρρυθμίσεις στην Αστυνομία και ιδιαίτερα στην αστυνομική εκπαίδευση, εκφράζοντας την προθυμία του να βοηθήσει όπου χρειάζεται και ενδείκνυται.

Επίσης, εκτίμησε την Κρατική Αστυνομία ως σημαντικό και αξιόπιστο οργανισμό στον στίβο της διεθνούς αστυνομικής συνεργασίας.

Ο Γενικός Γραμματέας Jurgen Stock και ο Αναπληρωτής Εκτελεστικός Διευθυντής των Αστυνομικών Υπηρεσιών της Interpol, Cyril Gout, εξέφρασαν την προθυμία τους να υποστηρίξουν τη διοργάνωση συναντήσεων αυτών των διεθνών ερευνητικών ομάδων και ενθάρρυναν την Κρατική Αστυνομία να προτείνει και να ξεκινήσει τέτοιες συναντήσεις για θέματα που ενδιαφέρουν την Κρατική Αστυνομία.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου