Νεκροί βρέθηκαν 18 μετανάστες σε φορτηγό στη Βουλγαρία

Νεκροί βρέθηκαν 18 μετανάστες σε φορτηγό στη Βουλγαρία

Νεκροί μέσα σε εγκαταλελειμμένο φορτηγό βρέθηκαν σήμερα 18 μετανάστες σε ένα χωριό κοντά στη Σόφια στη Βουλγαρία που αντιμετωπίζει τους τελευταίους μήνες μια πρωτοφανή εισροή μετά τη μεταναστευτική κρίση του 2015.

«Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, το όχημα μετέφερε παράνομα σχεδόν 40 μετανάστες συνολικά, κρυμμένους κάτω από μεταφερόμενη ξυλεία, συγκεκριμένα δεμάτια κλαδιά», ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών. Η αιτία του θανάτου τους είναι επί του παρόντος άγνωστη, αλλά η εκδοχή του τροχαίου ατυχήματος έχει αποκλειστεί.

Οι επιζήσαντες επιβαίνοντες στο όχημα που είχαν τραυματιστεί διακομίστηκαν στο νοσοκομείο για ιατρική περίθαλψη, σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών.

Η αστυνομία ενημερώθηκε από κατοίκους για την παρουσία ενός εγκαταλελειμμένου φορτηγού κοντά στο χωριό Λοκόρσκο, 20 χλμ. από τη Σόφια. Οι διακινητές, που τράπηκαν σε φυγή, αναζητούνται, διευκρίνισε το υπουργείο.

Πύλη εισόδου στην Ευρωπαϊκή Ένωση, η Βουλγαρία παρατήρησε τον τελευταίο μήνα αύξηση της παράτυπης μετανάστευσης στο έδαφός της, παρά το τείχος από συρματόπλεγμα μήκους 234 χλμ. στα σύνορα με την Τουρκία.

Η τραγωδία αυτή θυμίζει τον εντοπισμό το 2019 των πτωμάτων 39 Βιετναμέζων μέσα σε ένα φορτηγό-ψυγείο κοντά στο Λονδίνο.

Η Αυστρία είχε πληγεί από παρόμοια τραγωδία το 2019. Η αστυνομία είχε βρει ένα εγκαταλελειμμένο φορτηγό-ψυγείο στην άκρη ενός αυτοκινητόδρομου, στο Πάρντορφ, κοντά στα ουγγρικά σύνορα, μέσα στο οποίο υπήρχαν 71 πτώματα ανδρών, γυναικών και παιδιών σε κατάσταση αποσύνθεσης.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου