Κεντρική Εκλογική επιτροπή Αλβανίας: Υπάρχει μόνο ένα Δημοκρατικό Κόμμα

Κεντρική Εκλογική επιτροπή Αλβανίας: Υπάρχει μόνο ένα Δημοκρατικό Κόμμα

Ο επικεφαλής της Αλβανικής Κεντρικής Εκλογικής Επιτροπής, Ilirjan Celibashi, μίλησε σήμερα για την εγγραφή του Δημοκρατικού Κόμματος στις εκλογές της 14ης Μαΐου. Ο Celibashi δήλωσε ότι υπάρχει μόνο ένα Δημοκρατικό Κόμμα, το οποίο εάν πληροί τις προϋποθέσεις για να εγγραφεί, θα εγγραφεί.

Τόνισε ότι στις 3 Μαρτίου θα αποφασίσει το δικαστήριο ποιο θα είναι το ηγετικό στέλεχος του ΔΚ. Ο Celibashi είπε ότι είναι θετική δέσμευση του δικαστηρίου να λύσει αυτό το ζήτημα πριν ξεκινήσει η εκλογική διαδικασία.

«Υπάρχει μόνο ένα Δημοκρατικό Κόμμα (ΔΚ), το οποίο εάν πληροί τις προϋποθέσεις για να εγγραφεί, θα εγγραφεί. Εξ όσων γνωρίζω, δεν υπάρχουν δύο ΔΚ και δεν θα μπορούσαν να υπάρχουν δύο ΔΚ γιατί δεν μπορούν να υπάρχουν δύο πολιτικά κόμματα με το ίδιο όνομα.

Είναι ένα πολιτικό κόμμα που ονομάζεται Δημοκρατικό Κόμμα Αλβανίας (PDSH). Όταν υποβληθεί το αίτημα εγγραφής, θα αξιολογήσουμε τα έγγραφα που συνοδεύουν την αίτηση εγγραφής και θα αξιολογήσουμε τα προσόντα των προσώπων που υποβάλλουν την αίτηση εγγραφής του ΔΚ. Μιλάμε για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Πρέπει να είναι ξεκάθαρο ποιος είναι ο ηγέτης και από τυπική άποψη το διοικητικό όργανο αυτού του κόμματος».

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου