Η επεισοδιακή Ολομέλεια, η διαμαρτυρία της αντιπολίτευσης και... η διακοπή ρεύματος

Η επεισοδιακή Ολομέλεια, η διαμαρτυρία της αντιπολίτευσης και... η διακοπή ρεύματος

Επεισοδιακή βραδιά και απόψε στα Τίρανα. Η ολομέλεια της αλβανικής Βουλής ήταν ταραχώδης, όπως συνηθίζει να είναι τις τελευταίες φορές. Παράλληλα με τη συνεδρίαση της αλβανικής βουλής, πραγματοποιήθηκε και η συνέχεια της διαμαρτυρίας της αλβανικής αντιπολίτευσης μπροστά από το κοινοβούλιο. Περίπου 10 βουλευτές του Δημοκρατικού Κόμματος δεν μπόρεσαν να εισέλθουν στην αίθουσα της ολομέλειας καθώς δεν τους το επέτρεψε η φρουρά.

Οι πολίτες που συμμετείχαν στη διαμαρτυρία οργισμένοι κατά της διακυβέρνησης Ράμα, είχαν πλακάτ με συνθήματα που ζητούσαν να παραιτηθεί από την εξουσία και να σταματήσει πλέον η πολιτική της διαφθοράς και του οργανωμένου εγκλήματος.

Στη διαμαρτυρία συμμετείχαν και ο Σαλί Μπερίσα με τον Ιλίρ Μέτα.

Περίπου 1.000 αστυνομικοί είχαν δραστηριοποιηθεί και συνέλαβαν διαμαρτυρόμενους. Αυτό που ξεχώρισε επίσης ήταν η διακοπή ρεύματος που συνέβη κατά τη διάρκεια της ολομέλειας τη στιγμή που η πρόεδρος της Βουλής Λιντιτα Νικόλα ζήτησε ενός λεπτού σιγή για τα θύματα του σεισμού στην Τουρκία και τη Συρία. Όπως αναφέρθηκε, η κεντρική μονάδα παροχής ρεύματος της Βουλής είχε καεί...

Οι διαμαρτυρόμενοι είχαν τη δυνατότητα να παρακολουθούν την Ολομέλεια μέσω προβολέα.

Ο Μπερίσα στο τέλος της διαμαρτυρίας δήλωσε πως η μάχη για την κατάληψη του ολιγαρχικού καθεστώτος Ράμα θα συνεχιστεί μέχρι τέλους.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου