Νέος πρόεδρος της Κύπρου ο Νίκος Χριστοδουλίδης

Νέος πρόεδρος της Κύπρου ο Νίκος Χριστοδουλίδης

Την άνετη επικράτηση του Νίκου Χριστουδουλίδη έναντι του Ανδρέα Μαυρογιάννη επιβεβαιώνουν τα επίσημα αποτελέσματα στις εκλογές της Κύπρου για την προεδρία.

Ο Νίκος Χριστοδουλίδης αναμένεται να είναι ο νέος πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, καθώς τα πρώτα επίσημα αποτελέσματα του β' γύρου των προεδρικών εκλογών επιβεβαιώνουν τα exit poll που του έδωσαν σαφές προβάδισμα έναντι του αντιπάλου του, Αντρέα Μαυρογιάννη.

Έτσι ο κ. Χριστοδουλίδης θα είναι ο 8ος πρόεδρος της χώρας, ενώ ο κ. Μαυρογιάννης του έδωσε συγχαρητήρια για την επικράτηση. Το ποσοστό συμμετοχής έφτασε στο 72,1%.

Σε ποσοστό ενσωμάτωσης άνω του 50% ο Νίκος Χριστοδουλίδης προηγείται με 52,03% έναντι 48% του Ανδρέα Μαυρογιάννη.

Οι πανηγυρισμοί στο επιτελείο του Νίκου Χριστοδουλίδη ξεκίνησαν ήδη από την ανακοίνωση των exit poll, το αποτέλεσμα των οποίων έγινε αποδεκτό με χειροκροτήματα.

Ο Νίκος Χριστοδουλίδης, προέρχεται από το ΔΗΣΥ, αλλά κατέβηκε ως ανεξάρτητος υποψήφιος με στήριξη από το ΔΗΚΟ, τη ΔΗΠΑ και το ΚΣ – ΕΔΕΚ.

Τα αποτελέσματα του πρώτου γύρου έφεραν σε πολύ δύσκολη θέση τον Δημοκρατικό Συναγερμό (ΔΗΣΥ), που οδεύει στην επόμενη ημέρα ηττημένος και διχασμένος.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου