Το μεγαλείο της ψυχής ενός Βορειοηπειρώτη

Το μεγαλείο της ψυχής ενός Βορειοηπειρώτη

Ένας 92χρονος βορειοηπειρώτης συγκίνησε βαθύτατα με το μεγαλείο ψυχής που ανέδειξε. Ο Κώστας Μπακογιάννης σε δημοσίευση του στα κοινωνικά δίκτυα εξέφρασε τον θαυμασμό του για την κίνηση ανθρωπιάς που έκανε ο κύριος Νίκος από τη Βόρειο Ήπειρο, δείχνοντας αλληλεγγύη για τους σεισμόπληκτους Τούρκους γείτονες.

Η πλήρης ανάρτηση:

Ο κ. Νίκος είναι 92 χρονών, Βορειοηπειρώτης κι ήρθε στην Αθήνα πριν από 4 μήνες.

Τον επόμενο μήνα θα ξεκινήσει να λαμβάνει το κοινωνικό εισόδημα Αλληλεγγύης. Η κόρη του είναι άνεργη και έχει μια εγγονή 8 χρονών.

Εδώ και 2 μήνες έγινε μέλος της Λέσχης Φιλίας Αγίου Ελευθερίου. Έρχεται καθημερινά για ζεστασιά, κουβέντα και παρέα.

Χθες καθόταν μπροστά στην τηλεόραση της Λέσχης και παρακολουθούσε τις ειδήσεις.

Άνοιξε ένα παλιό πορτοφόλι που είχε μέσα μόνο ένα χαρτονόμισμα των 5 ευρώ και μερικά νομίσματα. «Θα έπαιρνα κάτι στην εγγόνα μου που ήρθε πρώτη στα αγγλικά». Βγήκε εξω, πήγε στο διπλανό παντοπωλείο και επέστρεψε με μια σακούλα τρόφιμα. Την άφησε πάνω στο τραπέζι με τα είδη πρώτης ανάγκης που συγκεντρώνει η Λέσχη για την Τουρκία και τη Σύρια και κάθισε ξανά στην παρέα του.

Είναι μία ακόμη από τις πολλές ιστορίες ανθρωπιάς πίσω από τη συγκλονιστική ανταπόκρισή σας στο κάλεσμα του Δήμου για ανθρωπιστική βοήθεια στους σεισμόπλεικτους γείτονές μας. Αυτό είναι το μεγαλείο της ελληνικής ψυχής. Ένα τεράστιο μπράβο σε όλες κι όλους κι ένα ακόμη μεγαλύτερο ευχαριστώ.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου