Τήρηση συμφωνιών ζήτησε ο Αμερικανός πρέσβης στη Σερβία

Τήρηση συμφωνιών ζήτησε ο Αμερικανός πρέσβης στη Σερβία

Οι συμφωνίες σχετικά με το Κόσοβο, περιλαμβανομένης αυτής για την Κοινότητα των Δήμων Σερβικής Πλειοψηφίας, πρέπει να εφαρμοστούν, δήλωσε την Τετάρτη ο πρέσβης των ΗΠΑ στη Σερβία Κρίστοφερ Χιλ, προσθέτοντας ότι οι ΗΠΑ θέλουν να συμμετάσχουν στη διαδικασία εφαρμογής.

Οι ΗΠΑ θέλουν να είναι μέρος της διαδικασίας και να εγγυηθούν την εφαρμογή των αποτελεσμάτων της συμφωνίας, δήλωσε ο Χιλ, προσθέτοντας ότι είναι σαφές ότι οι άνθρωποι στη Σερβία ανησυχούν για το ποιος θα εγγυηθεί τις συμφωνίες.

«Θα πρέπει να επιστρέψουμε στο θεμελιώδες ερώτημα για το μέλλον της σερβικής κοινότητας στο Κόσοβο, διότι πρέπει να γνωρίζουν ποιο είναι το μέλλον τους. Το θεμελιώδες ερώτημα είναι να ασχοληθούμε με αυτό που προέρχεται από την αρχική συμφωνία των Βρυξελλών.

Αυτό είναι το CMS. Πρέπει οπωσδήποτε να εφαρμοστεί, αν περιμένουμε από οποιονδήποτε να έχει εμπιστοσύνη στις μελλοντικές συμφωνίες», δήλωσε ο Χιλ στην τηλεόραση του Κ1.

«Δεν λέω ότι η γαλλογερμανική πρόταση είναι σε αντίθεση με τη συμφωνία των Βρυξελλών, συνδέονται. Η έννοια ότι η προηγούμενη συμφωνία πρέπει να εφαρμοστεί είναι μέρος αυτής της πρότασης», πρόσθεσε ο Αμερικανός πρέσβης.

«Επίσης, έχουμε τη συμφωνία της Ουάσιγκτον που είχε δεσμευτεί για την οικονομία, ώστε να διασφαλιστεί ότι το Βελιγράδι και η Πρίστινα θα μπορούσαν να λύσουν κάποια προβλήματα και να επηρεάσουν άμεσα τη ζωή των ανθρώπων», είπε.

Ο Χιλ πιστεύει ότι η προθεσμία για τη συγκρότηση της ΚΜΑ και την εφαρμογή της γαλλογερμανικής συμφωνίας είναι ρεαλιστική και ότι η ΚΜΑ θα μπορούσε να συγκροτηθεί μέχρι το καλοκαίρι, προσθέτοντας ότι η γαλλογερμανική πρόταση θα μπορούσε να εφαρμοστεί μέχρι το τέλος του έτους.

«Νομίζω ότι η πρόταση είναι θετική και μπορεί να εφαρμοστεί», δήλωσε ο Χιλ, προσθέτοντας ότι οι ΗΠΑ υποστηρίζουν απόλυτα τη γαλλογερμανική πρόταση και όλα όσα έχει κάνει η ΕΕ.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου