Ανώτατα στελέχη του δικαστικού συστήματος δηλωμένα στη νέα εφαρμογή της αλβανικής κυβέρνησης

Ανώτατα στελέχη του δικαστικού συστήματος δηλωμένα στη νέα εφαρμογή της αλβανικής κυβέρνησης

Στο σκάνδαλο της εφαρμογής της αλβανικής κυβέρνησης "Aktivisti" του Έντι Ράμα εμπλέκονται ορισμένα από τα ανώτατα στελέχη του δικαστικού συστήματος.

Το ηλεκτρονικό σύστημα δημιουργήθηκε από τους σοσιαλιστές, προκειμένου να διανείμουν και θετικά σχόλια στα κοινωνικά δίκτυα για δηλώσεις ή θέσεις πρωθυπουργού και υπουργών. Για πολλούς ειδικούς, αυτή η εφαρμογή είναι μια μορφή εκβιασμού, ειδικά κατά της δημόσιας διοίκησης, προκειμένου να διασφαλιστεί ότι είναι υποστηρικτές της κυβέρνησης.

Η λίστα δημοσιεύτηκε από αλβανικά ΜΜΕ το βράδυ της Τρίτης. Ο κατάλογος των ονομάτων δείχνει ότι, εκτός από διοικητικούς λειτουργούς, μεταξύ άλλων στην πλατφόρμα του κόμματος είναι και ανώτερα στελέχη της «Νέας Δικαιοσύνης», τα οποία θεωρούνται από την κοινή γνώμη ως η αφρόκρεμα των δικηγόρων και ανεξάρτητοι από την πολιτική.

Στη λίστα ξεχωρίζουν τα ονόματα της πρώην γενικής εισαγγελέως, Ίνα Ράμα, μέλος του Ειδικού Εφετείου σήμερα, καθώς και της δικαστής Ιρένα Γκιόκα, επικεφαλής του Ειδικού Δικαστηρίου κατά της Διαφθοράς.

Επίσης, στη λίστα είναι ο πρόεδρος του Ανωτάτου Εισαγγελικού Συμβουλίου, Άλφρεντ Μπάλα, μέλη αυτού του ιδρύματος, όπως ο Μπουγιάρ Σέσι και είκοσι ακόμη εισαγγελείς. Μαζί με τα μέλη του Ανωτάτου Εισαγγελικού Συμβουλίου, στη λίστα περιλαμβάνονται και αρκετοί σημαντικοί διευθυντές του ιδρύματος που διοικούν τους εισαγγελείς.

Υποστηρικτής της πλατφόρμας του Έντι Ράμα είναι και το μέλος της Ανεξάρτητης Επιτροπής Προσόντων, Τζενσιλα Πίνε.

Στη λίστα της κομματικής πλατφόρμας υπάρχουν τουλάχιστον 13 δικαστές, κυρίως από τα Τίρανα, αλλά και άλλες περιφέρειες.

Οι πληροφορίες που δημοσιεύονται είναι μια ακόμη απόδειξη ότι το νέο δικαστικό σύστημα είναι παράρτημα του κυβερνώντος Σοσιαλιστικού Κόμματος.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου