Υπεγράφη η συνεργασία Δημοκρατικού Κόμματος - ΚΕΑΔ για τις δημοτικές εκλογές

Υπεγράφη η συνεργασία Δημοκρατικού Κόμματος - ΚΕΑΔ για τις δημοτικές εκλογές

Δημοσιεύτηκε το κείμενο της συμφωνίας μεταξύ του Δημοκρατικού Κόμματος και του Κόμματος της Ένωσης για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα (ΚΕΑΔ) για τις τοπικές αυτοδιοικητικές εκλογές της 14ης Μαΐου. Σύμφωνα με αυτό το κείμενο, το δημοκρατικό κόμμα θα στηρίξει υποψηφίους του ΚΕΑΔ σε τρεις δήμους: Χιμάρα, Δερόπολη και Φοινίκη.

ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ 14 ΜΑΪΟΥ 2023 ΜΕΤΑΞΥ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΕΝΩΣΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ,

Σήμερα, στις 25 Ιανουαρίου 2023, εμείς, οι εκπρόσωποι του Δημοκρατικού Κόμματος και του Κόμματος της Ένωσης για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, υπογράφουμε την ακόλουθη συμφωνία, καθώς διαπιστώνουμε ότι η Αλβανία βρίσκεται σε κρίσιμη εποχή λόγω:

  • καταστροφικής διαφθοράς
  • εκμηδένισης του πολιτικού πλουραλισμού σε τοπικό επίπεδο
  • μαζικής και τραγικής μετανάστευσης
  • οικονομικής κρίσης, που οδηγεί στην κατάρρευση της χώρας
  • διακυβέρνησης υπό την ομηρία της διακίνησης, του βρώμικου χρήματος και της διαφθοράς.

Υπό αυτές τις συνθήκες, το Δημοκρατικό Κόμμα της Αλβανίας και το Κόμμα της Ένωσης για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, συμφωνούν να προσφέρουν στην Αλβανία μια νικητήρια εναλλακτική λύση στις τοπικές εκλογές της 14ης Μαΐου 2023, η οποία εκπροσωπεί μόνο τα συμφέροντα των πολιτών και του ευρύτερου κοινού.

Αποφασίστηκε:

1. Το Δημοκρατικό Κόμμα της Αλβανίας και ο συνασπισμός υπό την ηγεσία του θα υποστηρίξουν τους υποψηφίους δήμαρχους που προτείνει το Κόμμα της Ένωσης για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα στις εκλογικές περιοχές των δήμων Χιμάρας, Δερόπολης και Φοινίκης.

Οι σχετικοί υποψήφιοι θα θεωρηθούν υποψήφιοι του συνασπισμού της αντιπολίτευσης και θα εκπροσωπήσουν την εναλλακτική της ενωμένης αντιπολίτευσης στις εκλογές της 14ης Μαΐου με τον ίδιο τρόπο, μορφή και υποστήριξη όπως και οι υπόλοιποι υποψήφιοι του συνασπισμού που επιλέχθηκαν από την προκριματική διαδικασία που διοργανώνει το Δημοκρατικό Κόμμα της Αλβανίας.

2. Το Κόμμα της Ένωσης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων αναλαμβάνει να στηρίξει τους υποψηφίους δημάρχους του Δημοκρατικού Κόμματος και του συνασπισμού που ηγείται από αυτό, σε όλους τους άλλους εκλογικούς χώρους, δήμους της χώρας πλην των αναφερομένων στο σημείο 1.

3. Να δεσμεύεται για πλήρη διαφάνεια για τη διαχείριση και χρήση όλων των δημοσίων πόρων, καθώς και όλων των αποφάσεων των Δημοτικών Συμβουλίων και των Δήμων που σχετίζονται με αυτά, σε όλη την επικράτεια της χώρας, προκειμένου να λογοδοτούν στους πολίτες.

4. Να δραστηριοποιηθούν μέσω κοινών θεσμικών πρωτοβουλιών, να σταματήσουν την εγκληματική και διεφθαρμένη τσιμεντοποίηση των πόλεων, δίνοντας προτεραιότητα στην τοπική λήψη αποφάσεων στην υγεία των πολιτών, την οικολογική συνείδηση των πόλεων και τη βιώσιμη ανάπτυξη.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου