Ανακοινώθηκε ο νέος πρέσβης των ΗΠΑ στην Αλβανία

Ανακοινώθηκε ο νέος πρέσβης των ΗΠΑ στην Αλβανία

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι θα προτείνει τον διπλωμάτη Ντέιβιντ Τζ. Κοστελάντσικ για τη θέση του πρέσβη των Ηνωμένων Πολιτειών στην Αλβανία. Ο κ. Kostelancik υπηρέτησε στην αμερικανική πρεσβεία στην Αλβανία στις αρχές της δεκαετίας του '90.

Ο David J. Kostelancik υπηρετεί σήμερα ως Σύμβουλος Εξωτερικής Πολιτικής του Αρχηγού του Επιτελείου των ΗΠΑ, Στρατηγού Mark Milley.

Έχει υπηρετήσει ως Αναπληρωτής Αρχηγός Αποστολής. Για δύο χρόνια ήταν Επιτετραμμένος στην Αμερικανική Πρεσβεία στη Βουδαπέστη της Ουγγαρίας.

Κατείχε επίσης τις θέσεις του Διευθυντή του Γραφείου Υποθέσεων Νότιας Κεντρικής Ευρώπης και του Διευθυντή του Γραφείου Ρωσικών Υποθέσεων στο Γραφείο Ευρωπαϊκών και Ευρασιατικών Υποθέσεων καθώς και Διευθυντή του Γραφείου Ευρώπης και Ασίας στο Διεθνές Γραφείο Ναρκωτικών.

Ο κ. Kostelancik έχει υπηρετήσει δύο φορές στην Αμερικανική Πρεσβεία στη Μόσχα.

Υπηρέτησε επίσης στις αποστολές των ΗΠΑ στον ΟΑΣΕ και στο ΝΑΤΟ, αλλά και στην Άγκυρα .

Ο διπλωμάτης Kostelancik, με καταγωγή από την πολιτεία του Ιλινόις, αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο Northwestern. Είναι επίσης κάτοχος δύο μεταπτυχιακών τίτλων από το National War College και το Πανεπιστήμιο του Michigan. Μιλάει ρωσικά, ουγγρικά, αλβανικά και τουρκικά. Εάν η υποψηφιότητά του εγκριθεί από τη Γερουσία, ο διπλωμάτης Kostelancik θα αντικαταστήσει τη σημερινή πρέσβη των ΗΠΑ στην Αλβανία, Γιούρι Κιμ.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου