Η Ειδική Εισαγγελία έδωσε στοιχεία των ατόμων που προσπάθησαν να σκοτώσουν δικαστή στο Δυρράχιο

Η Ειδική Εισαγγελία έδωσε στοιχεία των ατόμων που προσπάθησαν να σκοτώσουν δικαστή στο Δυρράχιο

Η Ειδική Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς και του Οργανωμένου Εγκλήματος (SPAK) έδωσε λεπτομέρειες για την εξάρθρωση της εγκληματικής ομάδας που προσπαθούσε να εξοντώσει τον πρώην εισαγγελέα Δυρραχίου, Arjan Ndoji, αποκαλύπτοντας τον ρόλο καθενός από τους 5 συλληφθέντες και 4 καταζητούμενους.

Με αυτόν τον τρόπο, δύο γνωστά πρόσωπα από τον κόσμο του εγκλήματος, ο Plaurent Dervishaj και ο Julian Meçe, είναι ύποπτοι ως διοργανωτές. Ο Ντερβισάι είναι ο κουνιάδος του Λουλζίμ Μπερίσα, ο οποίος κηρύχθηκε διεθνώς καταζητούμενος για φόνο. Ο Plaurent Dërvishaj ξεκίνησε την καριέρα του στον κόσμο του εγκλήματος τη δεκαετία του 2000 με το να γίνει μέλος της συμμορίας του Δυρραχίου.

Ο Plaurent Dervishaj, μεταξύ άλλων, θεωρείται ύποπτος για εμπλοκή στις συγκλονιστικές δολοφονίες των Klodian Saliu και Vajdin Lamaj, ενώ η σύλληψή του στο Ντουμπάι το 2020 αποδείχθηκε μάταιη, καθώς αργότερα αφέθηκε ελεύθερος αφού η Αλβανία δεν έχει συμφωνία έκδοσης με αυτή τη χώρα.

Το 2019 θα οργανωνόταν μια μαφιόζικη δολοφονία εναντίον των Plaurent Dervishaj, Julian Meçe και Bashkim Haxhiaj, οι οποίοι οδηγούσαν Range Rover όταν πυροβολήθηκαν με καλάσνικοφ από 2 σκοπευτές που επέβαιναν σε BMW. Τα τρία άτομα που επέβαιναν στο όχημα επέζησαν από την απόπειρα δολοφονίας.

Ένα άλλο όνομα που είναι γνωστό από τους συλληφθέντες είναι αυτό του Gent Medjaku, αλλιώς γνωστό ως Kili Medjaku, ο οποίος δολοφονήθηκε από ελεύθερο σκοπευτή τον Σεπτέμβριο του 2022 στην παραλία του Δυρραχίου. Οι πυροβολητές βρίσκονταν μέσα σε ένα βαν όταν πυροβόλησαν τον Njerjak που οδηγούσε μια G-Class παρέα με τον γιο του αδερφού του πρώην υπουργού Λευτέρ Κόκα. Από την απόπειρα δολοφονίας επέζησαν και τα δύο άτομα.

Ένα από τα πιο εντυπωσιακά ονόματα που έχουν εμφανιστεί σε αυτή την εγκληματική ομάδα είναι αυτό του Ramazan Rraja, εγγονού του σοσιαλιστή βουλευτή Rrahman Rraja. Οι έλεγχοι στο σπίτι του ήταν ανεπιτυχείς για την Αστυνομία, καθώς φέρεται να έφυγε από τη χώρα. Ο Ramazan Rraja συνοδεύτηκε στην Αστυνομία τον Νοέμβριο.

Μετά από ανάκριση, αφέθηκε ελεύθερος μαζί με όσους τον συνόδευαν.

Νωρίτερα, εμφανίστηκε στην Εισαγγελία της Κρούγια, όπου ανακρίθηκε σχετικά με το τριπλό μακελειό στο οποίο σκοτώθηκε ο Μπρίλαντ Μαρτινάι, αλλά και πάλι δεν κρατήθηκε από την Αστυνομία. Ο ανιψιός του σοσιαλιστή βουλευτή καταζητήθηκε και το 2021, αφού υποψιάστηκε ότι μπήκε σε μπαρ στη Λέζα για να τρομοκρατήσει τον ιδιοκτήτη με όπλο, αλλά και αυτή η κατηγορία καταργήθηκε σε βάρος του. Το όνομα του Ramazan Rraja αναφέρεται επίσης σε δύο άλλα επεισόδια, το ένα είναι η επίθεση στην Xisiela Maloku το 2018, για την οποία στη συνέχεια συνελήφθη ο γιος του ίδιου του βουλευτή Rrahman Rraja. Ενώ το 2019 ασκήθηκε ποινική δίωξη για επίθεση σε κορίτσι εντός των εγκαταστάσεων του QSUT (Νοσοκομείο Μητέρα Τερέζα).

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου