Πρόεδρος Σκοπίων: Τα Δ. Βαλκάνια το αδύνατο σημείο της Ευρώπης

Πρόεδρος Σκοπίων: Τα Δ. Βαλκάνια το αδύνατο σημείο της Ευρώπης

Ο πρόεδρος των Σκοπίων περιέγραψε τα Δυτικά Βαλκάνια την Τρίτη ως το πιο ευάλωτο σημείο στην αρχιτεκτονική ασφάλειας της Ευρώπης και ώριμο για πιθανή εκστρατεία επιρροής από τη Ρωσία.

«Η αχίλλειος πτέρνα στην αρχιτεκτονική της Ευρώπης και ο κίνδυνος από το Κρεμλίνο είναι τα Δυτικά Βαλκάνια», δήλωσε ο Στέβο Πεντάροφσκι σε εκδήλωση στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός της Ελβετίας, προσθέτοντας ότι πιστεύει πως οι Ηνωμένες Πολιτείες πρέπει να δώσουν μεγαλύτερη προσοχή στην κατάσταση στην περιοχή.

«Δεν ανησυχώ ότι θα έχουμε διατλαντική και πανευρωπαϊκή ενότητα και αλληλεγγύη φέτος, αλλά αναρωτιέμαι εάν αυτή θα διατηρηθεί και όταν λήξει ο πόλεμος στην Ουκρανία,» τόνισε ο πρόεδρος της γειτονικής χώρας κατά το πάνελ με τίτλο «Στην υπεράσπιση της Ευρώπης».

«Αυτή η ενότητα», πρόσθεσε ο κ. Πεντάροφσκι, «αποτελεί και το κλειδί για την επικράτηση της δημοκρατίας έναντι της απολυταρχίας».

Τα Σκόπια βλέπουν την προσπάθειά τους για ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση να παρεμποδίζεται από τη Σόφια, καθώς οι Βούλγαροι έχουν σημαντικές αντιρρήσεις για τις πρόνοιες της συμφωνίας των Πρεσπών.

Πηγή: Reuters, MIA

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου