Ύποπτος για τη δολοφονία μεγαλοεπιχειρηματία καταζητείται στην Αλβανία για την ΕΛΑΣ

Ύποπτος για τη δολοφονία μεγαλοεπιχειρηματία καταζητείται στην Αλβανία για την ΕΛΑΣ

Από τις 31 Δεκεμβρίου, όταν συνελήφθη ο Albano Velo, η αλβανική αστυνομία εργάζεται ασταμάτητα για να πιάσει τον δήμιο του Edmond Papa.

Ο κύριος ύποπτος είναι ο Andrea Bode από το Μπεράτι, ο οποίος στο παρελθόν έφερε το όνομα Edvin Bode. Υποπτεύεται ότι άλλαξε το όνομά του αφού αντιμετώπισε προβλήματα με την ελληνική δικαιοσύνη, όπου καταδικάστηκε για διακίνηση ναρκωτικών.

Σύμφωνα με πηγές, ισχυρές είναι οι υποψίες ότι ο Άντριου Μπόντε κρύβεται στην Αλβανία, όπου διεξάγονται έλεγχοι σε αρκετές πόλεις.

Μία από αυτές τις πόλεις είναι αυτή της καταγωγής του Μπόντε, το Μπεράτι, όπου έκανε αίτηση για διαβατήριο στις 29 Δεκεμβρίου και στις 30 Δεκεμβρίου παρέλαβε το διαβατήριό του με ταχεία διαδικασία.

Το γεγονός ότι βιαζόταν να πάρει το διαβατήριό του δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να διέφυγε από τη χώρα, αν και αναφερόμενος στο σύστημα TIMS δεν έφυγε στο εξωτερικό μετά την εκτέλεση του Έντμοντ Παπά.

Από την άλλη, ο συλληφθείς ως οργανωτής της δολοφονίας, Αλμπάνο Βέλο, δεν αποδέχεται την κατηγορία, αρνούμενος την εμπλοκή του στη δολοφονία του επιχειρηματία από το Φιέρι Έντμοντ Παπά.

Άλυτο ακόμα θέμα της έρευνας για τη δολοφονία του 49χρονου είναι ο εντοπισμός του ηθικού αυτουργού. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, η εκτέλεση του Έντμοντ Παπά στις 16 Δεκεμβρίου στην περιοχή Σελίτα φέρεται να έγινε ως εκδίκηση για τη μαφιόζικη εκτέλεση του Aleksander Sadikaj στις 11 Ιουνίου στον δρόμο Τιράνων-Ελμπασάν.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου