Αλβανίδα ΥΠΕΞ: Προετοιμαζόμαστε για τις διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα

Αλβανίδα ΥΠΕΞ: Προετοιμαζόμαστε για τις διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα

Στα Τίρανα, η υπουργός Εξωτερικών Olta Xhaçka δήλωσε σήμερα ότι η Αλβανία προετοιμάζεται για την έναρξη των συνομιλιών με την Ελλάδα για την επίτευξη συμβιβασμού των θαλάσσιων συνόρων στο Διεθνές Δικαστήριο.

H Xhaçka εξήγησε ότι συνεχίζονται οι τεχνικές εργασίες που θα οδηγήσουν σε νέες διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα, στόχος των οποίων αυτή τη φορά είναι να συμφωνήσουν στις ερωτήσεις που θα υποβάλουν στο Δικαστήριο ή στα σημεία διαφωνίας μεταξύ τους.

«Συζητάμε πώς θα συνεργαστούμε για να ξεπεράσουμε και να αντιμετωπίσουμε πολλά προβλήματα που έχουμε κληρονομήσει από το παρελθόν, ζητήματα που είναι προς το συμφέρον και των δύο χωρών. Έχουμε την κατανόηση να αντιμετωπίσουμε και να επιλύσουμε όλο το φάσμα των θεμάτων που εξακολουθούν να εκκρεμούν. Δεν πρόκειται μόνο για την οριοθέτηση του θαλάσσιου χώρου, αλλά και για άλλα κληρονομικά ζητήματα, όπως η κατάργηση του λεγόμενου νόμου του πολέμου, καθώς και τα έννομα αποτελέσματα που απορρέουν από αυτόν, όσον αφορά τα δικαιώματα ιδιοκτησίας. , αλλά και τα θέματα σεβασμού και προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, εδώ και πέρα από τα σύνορα», δήλωσε η κ. Xhaçka.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου