Αλβανία: Απόρριψη αιτήματος του πρώην υπουργού Περιβάλλοντος για μείωση ποινής

Αλβανία: Απόρριψη αιτήματος του πρώην υπουργού Περιβάλλοντος για μείωση ποινής

Το Ειδικό Εφετείο (GJKKO) απέρριψε την Πέμπτη το αίτημα του πρώην υπουργού Λευτέρ Κόκα για ελάφρυνση της ποινής του με το επιχείρημα ότι πάσχει από προβλήματα ψυχικής υγείας, αφήνοντάς τον στη φυλακή.

Περίπου 150 εκατομμύρια λεκ υπεξαίρεσε ο πρώην υπουργός Περιβάλλοντος Λευτέρ Κόκα, ο οποίος βρίσκεται σήμερα πίσω από τα κάγκελα για την υπόθεση διαφθοράς του αποτεφρωτηρίου του Ελμπασάν.

Η Ειδική Εισαγγελία κατά του Οργανωμένου Εγκλήματος και Διαφθοράς (SPAK) έδωσε στη δημοσιότητα τα ανακριτικά στοιχεία για την υπόθεση των αποτεφρωτηρίων και συγκεκριμένα του Φιέρι και του Ελμπασάν, διευκρινίζοντας ότι δόθηκαν 146.083.071 λεκ στον πρώην υπουργό Περιβάλλοντος Λευτέρ Κόκα για να ευνοηθεί η νικήτρια εταιρεία.

Από τις έρευνες του SPAK προκύπτει ότι η εταιρεία που κέρδισε την παραχώρηση Fier, Integrated Technology Waste Treatment Energy, και η άλλη εταιρεία που υλοποίησε τις εργασίες για την κατασκευή του αποτεφρωτηρίου Φίερι, Integrated Technology Services, κυκλοφόρησαν εικονικά φορολογικά τιμολόγια για έργα, τα οποία μάλιστα, σύμφωνα με στον SPAK, δεν εκτελούνται ουσιαστικά.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου