Εκπρόσωποι της ΕΕ και των ΗΠΑ θα επισκεφθούν το Βελιγράδι

Εκπρόσωποι της ΕΕ και των ΗΠΑ θα επισκεφθούν το Βελιγράδι

Όπως είχε προειδοποιήσει ο πρόεδρος της Σερβίας, εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής αναμένεται να επισκεφθούν το Βελιγράδι.

Σερβικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι ο ειδικός εκπρόσωπος της ΕΕ για το διάλογο Κοσόβου-Σερβίας, Μίροσλαβ Λάιτσακ, και ο εκπρόσωπος των ΗΠΑ για τα Δυτικά Βαλκάνια, Γκάμπριελ Εσκομπάρ, θα επισκεφθούν τη σερβική πρωτεύουσα.

Θα συνοδεύονται από τους απεσταλμένους του Γάλλου προέδρου και του Γερμανού καγκελαρίου. Η επίσκεψη θα πραγματοποιηθεί αμέσως μετά τις 7 Ιανουαρίου.
Επικαλούμενη επίσημες πηγές, η «NOVOSTI» αναφέρει ότι ο κύριος λόγος της επίσκεψης σχετίζεται με τη γαλλογερμανική πρόταση. Σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης, διεθνείς αξιωματούχοι θα προσπαθήσουν να πείσουν τους Σέρβους ηγέτες να ξεκινήσουν διάλογο με βάση αυτή την πρόταση για πλήρη εξομάλυνση των σχέσεων.

Η επίσκεψη έρχεται πριν από την επέτειο από την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία, στις 24 Φεβρουαρίου, καθώς σύμφωνα με αναλυτές αντιπροσωπεύει μια άτυπη προθεσμία όταν η Πρίστινα και το Βελιγράδι πρέπει να συμφωνήσουν για τη γαλλογερμανική πρόταση.

Ο Πρωθυπουργός Albin Kurti προειδοποίησε επίσης νωρίτερα ότι θα υπάρξουν νέες πρωτοβουλίες για την προετοιμασία συναντήσεων στις Βρυξέλλες. Ο πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς αναμένεται να εκφωνήσει ομιλία το απόγευμα της Τετάρτης, όπου θα απευθύνει χαιρετισμό στους πολίτες.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου