Διευθύντρια του τομέα Περιβάλλοντος στο δημαρχείο Τιράνων κατηγορείται για διαφθορά και επιχορηγήσεις - μαμούθ

Διευθύντρια του τομέα Περιβάλλοντος στο δημαρχείο Τιράνων κατηγορείται για διαφθορά και επιχορηγήσεις - μαμούθ

Το Δικαστήριο της Κορυτσάς εξέδωσε ποινή φυλάκισης για τη Βιόλα Στέργιο, πρώην διευθύντρια του υπουργείου Τουρισμού και νυν διευθύντρια στον τομέα Περιβάλλοντος στο δημαρχείο των Τιράνων, η οποία κατηγορείται για απάτη δεκάδων χιλιάδων ευρώ.

Η Στέργιο κατηγορείται ότι εξαπάτησε διάφορους επιχειρηματίες λαμβάνοντας σημαντικά χρηματικά ποσά με αντάλλαγμα επιχορηγήσεις από κρατικούς θεσμούς.

Η καταγγελία σε βάρος της έγινε από πολίτη ο οποίος δήλωσε ότι τον Μάρτιο του 2020, ένας γνωστός του που έχει μπαρ κοντά στο βενζινάδικό του, συνάντησε τη Στέργιο η οποία του υποσχέθηκε 3,5 εκατομμύρια ευρώ από τα κονδύλια των κρατικών ιδρυμάτων για την ανέγερση ενός ξενοδοχείου στη Μοσχόπολη έναντι αμοιβής 16000 δολαρίων. Στη συνέχεια, ο πολίτης που την κατήγγειλε δήλωσε ότι ήθελε να φτιάξει κι αυτός ένα ξενοδοχείο στο οικόπεδο του πρατηρίου του και ζήτησε από τον φίλο του να του συστήσει τη Στέργιο, η οποία του ζήτησε σημαντικά χρηματικά ποσά, έναντι 57 χιλιάδων ευρώ και 1 εκατομμυρίου λεκ αμοιβή.

Αφού όμως πέρασαν οι μήνες και η επιχορήγηση δεν πραγματοποιήθηκε, ο καταγγέλλων διευκρινίζει ότι ζήτησε από τη Βιόλα Στέργιο να επιστρέψει το ποσό των λεκ, με την υποψία ότι τον εξαπάτησε. Η αμφιβολία αυτή ενισχύθηκε από το γεγονός ότι ο φίλος του της είχε δώσει επιπλέον 160 χιλιάδες δολάρια και δεν είχε λάβει κάποια επιχορήγηση.

Παρόμοια εξαπάτηση έγινε και εις βάρος ενός άλλου πολίτη για την ανοικοδόμηση ενός τουριστικού θερέτρου με τα ποσά να είναι διαστημικά.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου