Αίτημα Αλβανών φοιτητών για δημόσια λέσχη σίτισης

Αίτημα Αλβανών φοιτητών για δημόσια λέσχη σίτισης

6.650 φοιτητές στα Τίρανα υπέγραψαν αίτηση για την κατασκευή τεσσάρων δημόσιων λεσχών, και κατατέθηκε την Παρασκευή στο δημοτικό συμβούλιο. Όπως δηλώνουν οι φοιτητές, τα έξοδα για φαγητό είναι τεράστια σε συνδυασμό με την ακρίβεια και τον πληθωρισμό, πράγμα που τους εμποδίζει να αγοράζουν όλα τα συγγράμματα, τα οποία ούτε αυτά είναι δωρεάν. Όπως λένε, οι φοιτητικές λέσχες θα έπρεπε ήδη να είχαν ιδρυθεί.

Οι φοιτητές τονίζουν ότι έχουν και τη στήριξη των καθηγητών τους για την επανεγκατάσταση των δημόσιων λεσχών στη χώρα, ενώ απαιτούν λογικές τιμές, όπως στις χώρες της ευρύτερης περιοχής.

Το καταστατικό των φοιτητικών εστιών προβλέπει την παράλληλη λειτουργία λεσχών ως κύριο σημείο του. Σήμερα στην Αλβανία δεν υπάρχει ούτε μία δημόσια λέσχη.

Στο Κόσοβο ένα γεύμα στη δημόσια λέσχη κοστίζει 0,5 ευρώ, ενώ στην Αλβανία ένα γεύμα αντί να γεμίζει το στομάχι, αδειάζει τις τσέπες, όπως αναφέρει ένας φοιτητής. Ένας φοιτητής χρειάζεται 2.009 ευρώ για να ανταπεξέλθει τα έξοδα λιτών γευμάτων καθημερινά.

Οι νέοι λένε ότι θα πάνε μέχρι το τέλος αυτήν την πρωτοβουλία, για να μπει ένα τέλος στην ιδιωτικοποίηση των κυλικείων.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου