Ντούλες: Το ευρωπαϊκό πνεύμα του Μητσοτάκη πρέπει να χαρακτηρίζει τους Αλβανούς πολιτικούς

Ντούλες: Το ευρωπαϊκό πνεύμα του Μητσοτάκη πρέπει να χαρακτηρίζει τους Αλβανούς πολιτικούς

Ο επικεφαλής ΔΕΕΕΜ - Ομόνοιας, Ευάγγελος Ντούλες, σχολίασε τη χθεσινή επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην Ελληνική Μειονότητα της Αλβανίας.

Σε συνέντευξή του στο Euronews Albania είπε ότι ήταν μια επίσκεψη που μετέφερε πολλά σημαντικά μηνύματα.

Σύμφωνα με τον Ντούλε, η επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού ήταν ένα καλό πολιτικό μάθημα για όλους τους πολιτικούς στην Αλβανία.

«Ήταν μια ιστορική επίσκεψη. Είναι η δεύτερη επίσκεψη Έλληνα πρωθυπουργού στη Χιμάρα και τη Δερβιτσάνη μετά από 31 χρόνια. Ο πατέρας του Έλληνα πρωθυπουργού ήταν αυτός που το είχε κάνει τελευταία φορά. Ήταν μια επίσκεψη που πέρα από άλλα μηνύματα, έγιναν αντιληπτές άλλες δύο πτυχές. Ήταν ένα καλό πολιτικό μάθημα για όλους εμάς τους πολιτικούς, ο τρόπος προσέγγισης του πολίτη και η επικοινωνία, η προσοχή στο άκουσμα και η απλότητα και η σεμνότητα, τουλάχιστον εμένα, με έχουν εκπλήξει θετικά. Χθες έγιναν συναντήσεις και συγκεντρώσεις χωρίς κανενός είδους πίεση. Υπήρχε αυθορμητισμός σε κάθε κίνηση», είπε.

Τόνισε ότι στον αρχηγό της ελληνικής κυβέρνησης είδε ένα ευρωπαϊκό πνεύμα που πρέπει να χαρακτηρίζει και τους ηγέτες της Αλβανίας.

«Χθες είδα ένα ευρωπαϊκό πνεύμα που θα έπρεπε να μας χαρακτηρίζει» - είπε.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου