Γιούρι Κιμ: Θα παρακολουθήσουμε στενά την εκλογή του νέου επικεφαλής της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς

Γιούρι Κιμ: Θα παρακολουθήσουμε στενά την εκλογή του νέου επικεφαλής της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς

Η πρέσβης των ΗΠΑ Γιούρι Κιμ ανακοίνωσε μέσω Twitter ότι θα παρακολουθήσει στενά την εκλογή του νέου επικεφαλής της Ειδικής Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς και του Οργανωμένου Εγκλήματος (SPAK).

«Την περασμένη εβδομάδα συναντηθήκαμε με κάθε μέλος του Ανώτατου Εισαγγελικού Συμβουλίου για να τονίσουμε τη σημασία της εκλογής νέου αρχηγού της Ειδικής Εισαγγελίας, ο οποίος -χωρίς φόβο ή εύνοια- θα εντείνει τον αγώνα κατά της διαφθοράς και του οργανωμένου εγκλήματος», έγραψε η Κιμ.

Η Πρέσβης Κιμ είπε ότι η διαδικασία επιλογής δεν πρέπει να επηρεαστεί από εκείνους που έχουν συμφέρον να περιορίσουν ή να χειραγωγήσουν τις έρευνες.

Σύμφωνα με αυτήν, η μεταρρύθμιση στη δικαιοσύνη δεν είναι μόνο αίτημα για ένταξη στην ΕΕ, αλλά είναι το σωστό αίτημα του αλβανικού λαού. Διαβεβαίωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής θα είναι πάντα δίπλα στον λαό της Αλβανίας.

«Θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε σταθερά την εφαρμογή της μεταρρύθμισης της δικαιοσύνης. Αυτό δεν θα αλλάξει. Θα παρακολουθούμε στενά τη διαδικασία επιλογής του νέου επικεφαλής για να διασφαλίσουμε ότι η μεταρρύθμιση της δικαιοσύνης θα προχωρήσει», έγραψε η Γιούρι Κιμ.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου