Μπερίσα για Γούρι Κιμ: «Μια στυμμένη λεμονόκουπα που πρέπει να φύγει από την Αλβανία»

Μπερίσα για Γούρι Κιμ: «Μια στυμμένη λεμονόκουπα που πρέπει να φύγει από την Αλβανία»

Η πρέσβης των ΗΠΑ στα Τίρανα, Γιούρι Κιμ, αναμένεται να αποχωρήσει σύντομα, λόγω λήξης της θητείας της. Την αποχώρηση της Κιμ από την Αλβανία σχολίασε χθες ο επικεφαλής του Δημοκρατικού Κόμματος Σαλί Μπερίσα.

Ο Μπερίσα είπε ότι η Γιούρι Κιμ είναι η μόνη Αμερικανή διπλωμάτης που έχει καταστρέψει τις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών.

«Δεν με εξέπληξε η δήλωση του Έντι Ράμα με την εκπρόσωπό του Xhaçka. Αλλά σε αυτή την περίπτωση θέλω να τονίσω ότι έχουμε να κάνουμε με μια στυμμένη λεμονόκουπα. Στα 100 χρόνια διπλωματικών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών, δεν υπήρξε ποτέ Αμερικανός διπλωμάτης που να έχει βλάψει τις αλβανοαμερικανικές σχέσεις περισσότερο από την Γιούρι Κιμ. Η συμπεριφορά και οι ενέργειές της στην Αλβανία δεν έχουν τίποτα κοινό με τις δυτικές αξίες των ελεύθερων χωρών, με τις αρχές και τα άρθρα των διεθνών συμβάσεων που σέβονται την κυριαρχία μιας χώρας, σέβονται τους νόμους μιας χώρας, αλλά πάνω από όλα σέβονται την βούληση των πολιτών. Μια εξαιρετικά ανάξια δραστηριότητα για εκπρόσωπο μιας ελεύθερης χώρας, μιας χώρας εταίρου, μιας φίλης χώρας. Της επιτράπηκε να καλέσει τους βουλευτές της Βουλής εναντίον του Σαλί Μπερίσα στη σειρά σαν να ήταν στρατιώτες, τους επεξεργαζόταν και τους απειλούσε. Οι απειλές της, προσβολές στους δημοκράτες, ότι θα φάνε χόρτο αν υποστηρίξουν τον Σαλί Μπερίσα, η κατάφωρη παραβίαση της κυριαρχίας μιας χώρας με την απαίτηση να μην μπει ο Σαλί Μπερίσα στη Βουλή, αφού έλαβε την εντολή από τον κυρίαρχο λαό, έλεγε στο εκλογικό σώμα για το ποιος έπρεπε και ποιος όχι να ψηφίσει, αντίθεση σε οποιαδήποτε συνέλευση με απειλές για το δικαστικό σώμα, αυτές είναι άσχημες πράξεις της.», είπε ο Μπερίσα.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου