Βρετανός Υπουργός Μετανάστευσης: Να απαγορευτεί στους Αλβανούς να ζητούν άσυλο

Βρετανός Υπουργός Μετανάστευσης: Να απαγορευτεί στους Αλβανούς να ζητούν άσυλο

«Θα πρέπει να απαγορευτεί στους Αλβανούς να ζητούν άσυλο στη Μεγάλη Βρετανία, καθώς προέρχονται από μια αποδεδειγμένα ασφαλή» χώρα», δήλωσε ο υπουργός Μετανάστευσης στη Μεγάλη Βρετανία.

Ο Ρόμπερτ Τζένρικ είπε ότι τέτοια άτομα θα πρέπει «να αποκλειστούν από το δικαίωμα να ζητήσουν άσυλο», καθώς προειδοποίησε ότι τα τρέχοντα επίπεδα μετανάστευσης στο Ηνωμένο Βασίλειο είναι «μη βιώσιμα».

Τα σχόλιά του έγιναν αφότου το Υπουργείο Εσωτερικών αρνήθηκε να σχολιάσει μια αναφορά στους The Sunday Times ότι οι υπουργοί επεξεργάζονται νομοθεσία που θα μπορούσε να εμποδίσει τους αιτούντες άσυλο που εισέρχονται παράνομα να εγκατασταθούν στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Η υπουργός Εσωτερικών Σουέλα Μπράβερμαν αναφέρθηκε ότι προέτρεπε τον Ρίσι Σουνάκ να υποστηρίξει τα σχέδια για κράτηση παράνομων μεταναστών κατά την άφιξή τους.

Η κυβέρνηση δέχεται έντονες πιέσεις από τους βουλευτές των Συντηρητικών για να αντιμετωπίσει τους λαθρέμπορους που χρησιμοποιούν μικρά σκάφη για να μεταφέρουν μετανάστες στη Μάγχη.

Οι Αλβανοί αποτελούσαν περισσότερο από το ένα τρίτο των 33.000 μεταναστών που πέρασαν από τη Μάγχη τους πρώτους εννέα μήνες του τρέχοντος έτους και ο κ. Τζένρικ είπε ότι είναι πλέον η «νούμερο ένα προτεραιότητα».

«Η Αλβανία είναι μια φαινομενικά ασφαλής χώρα. Είναι πολύ δύσκολο να δει κανείς πώς ένας Αλβανός θα καταφέρει να ζητήσει επιτυχώς άσυλο εδώ στο Ηνωμένο Βασίλειο», είπε στο GB News.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου